YHTEYS-
TIEDOT

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
09 3154 6677 info@soludigital.fi
Tiedonhallinnan tehokkaimmat ratkaisut

Solu Digital tarjoaa Microsoft-teknologiaan pohjautuvia ratkaisuja ja palveluita eri tarpeisiin.

Ota yhteyttä

Microsoftin työkalut OKR-mallin mukaiseen projektityöskentelyyn

19.6.2024

Microsoftin projektityökalujen (Project for the Web ja Microsoft Planner Premium-ominaisuuksilla) Tavoitteet-ominaisuus tukee OKR-mallia erinomaisesti ja auttaa saavuttamaan strategiset tavoitteet.

OKR (Objectives and Key Results) -malli mahdollistaa strategisten tavoitteiden tehokkaan ohjaamisen. Microsoftin projektityökalut Project for the Web ja Planner Premium -ominaisuuksilla tarjoavat erinomaista tukea OKR-mallin toteuttamiseen.

Näiden työkalujen avulla organisaatiot voivat käytännössä toteuttaa strategiansa, jolloin jokaisen tiimin ja työntekijän toiminta kytkeytyy suoraan yhteisesti asetettuihin tavoitteisiin.

Tavoitteiden asettaminen

Kun olet luonut uuden suunnitelman Microsoftin projektiympäristössä, voit lisätä sille tavoitteita Tavoitteet-näkymässä.

Esimerkissä käsitellään uuden tuotteen lanseerausprojektia, jolle asetetaan tavoitteeksi ”Kasvattaa verkkosivujen ja sosiaalisen median liikennettä 50 % lanseerauskampanjan aikana”. Tämän tavoitteen tueksi voidaan sitten liittää projektin tehtävät, jotka edistävät sen saavuttamista.

Tavoitteiden tarkastelu muissa näkymissä

Taulu-näkymässä tehtävät voidaan ryhmitellä tavoitteiden mukaan. Näin voidaan nähdä, kuinka tehtävät jakautuvat eri tavoitteiden kesken ja tunnistaa tehtävät, jotka eivät edistä tavoitteiden saavuttamista. Uusia tehtäviä voi lisätä tavoitteisiin ja tavoitteita voi muokata napsauttamalla niiden otsikkoa. Lisäksi tehtäviä voidaan suodattaa tarpeen mukaan.

Henkilöt-näkymässä tehtävät voidaan myös ryhmitellä tavoitteiden mukaan. Tämä helpottaa hahmottamaan, kuka vastaa mistäkin tavoitteesta ja varmistaa, että yhteydenotto kohdistuu oikeaan henkilöön.

Ruudukko-näkymässä Tavoite-sarake näyttää jokaisen tehtävän tavoitteen selkeästi. Tehtävärivejä voidaan suodattaa monipuolisesti, esimerkiksi edistymisen, prioriteetin tai tavoitteiden perusteella.

Microsoft Viva Goals -integraatio

Microsoft Viva Goals -sovelluksella voit luoda OKR-tavoitteita ja avaintuloksia sekä seurata niiden edistymistä. Sovellus voi hakea edistymistiedot suoraan projektitehtävistä, mikä vähentää manuaalisen työn tarvetta ja parantaa seurantatietojen ajantasaisuutta ja tarkkuutta.

Viva Goals -sovellus mahdollistaa tavoitteiden edistymisen visualisoinnin erilaisilla kaavioilla ja raporteilla, mikä helpottaa hahmottamaan kunkin tavoitteen tilannetta. Lisäksi sovellus tehostaa tiimien ja yksilöiden yhteistyötä tarjoamalla läpinäkyvän tavan seurata tavoitteiden edistymistä.

Ota yhteyttä ja selvitetään yhdessä miten Microsoftin projektityökalut voivat sujuvoittaa organisaationne projektinhallintaa ja parantaa yhteistyötä tiimien välillä!

Mikko Sorsa
Senior Consultant, Partner

Lue lisää:

Lataa projektinhallinnan opas

Lataa oppaamme projektien sujuvaan hallintaan ja helpota organisaatiosi projektityöskentelyä. Jätä yhteystietosi ja lähetämme oppaan sähköpostiisi.


Tilaa uutiskirje

Tilaa kooste asiantuntija-artikkeleistamme suoraan sähköpostiisi.

L&T      

Copyright © 2024 Solu Digital