YHTEYS-
TIEDOT

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
09 3154 6677 info@soludigital.fi
Tiedonhallinnan tehokkaimmat ratkaisut

Solu Digital tarjoaa Microsoft-teknologiaan pohjautuvia ratkaisuja ja palveluita eri tarpeisiin.

Ota yhteyttä

Keskisuomalainen & Solu Digital

Paikkariippumatonta työskentelyä Microsoft 365 -ratkaisuilla Sharepoint Onlinesta Power BI:hin ja Power Platformiin ketterän kehittämisen otteella

© Keskisuomalainen

Kotimainen mediakonserni Keskisuomalainen Oyj on vahvasti läsnä suomalaisten arjessa. Helsingin pörssiin listatun yrityksen painetut ja digitaaliset lehdet, digitaalinen ulkomainonta ja radiokanavat tavoittavat 3,1 miljoonaa suomalaista eli 71 prosenttia koko väestöstä. Mediapalvelujen lisäksi Keskisuomalainen tarjoaa markkinointiviestintä-, tutkimus-, paino- ja jakelupalveluita.

Konsernissa työskentelee 5 000 eri alojen ammattilaista 70 toimipisteessä ympäri Suomea ja yrityksen liikevaihto on 221 miljoonaa euroa (2022).

Digitaalisiin palveluihin panostavalla Keskisuomalaisella tietohallinnon rooli on erityisen tärkeässä asemassa.

”Meillä kaikki pitää pyöriä verkossa ja olla paikkariippumattomasti käytössä, koska olemme niin hajallaan eri toimipisteissä”, kertoo konsernin tietohallintojohtaja Lasse Palminen.

”Myös korona-aika jätti syvät jäljet siihen, että ne toimipisteet on oikeasti ihan missä sattuu, ja sen takia meillä tämä ekosysteemi on rakennettu näin.”

Keskisuomalainen-konsernin tietohallintojohtaja Lasse Palminen © Keskisuomalainen

Microsoft 365 -ympäristö täsmätarpeita palveleville ratkaisuille

Keskisuomalainen-konserni on kasvanut kovaa tahtia viimeisen viiden vuoden aikana, ja tarve keskittää eri tarpeita palvelevat tietotekniset ratkaisut samalla alustalla toimivaan järjestelmään kävi ilmeiseksi.

”Teimme strategisen päätöksen muutama vuosi sitten, että keskitämme IT-palvelut tähän Microsoft 365 -ympäristöön, johon Solu valikoitui meille sopivimmaksi yhteistyökumppaniksi, ja vaikuttaa siltä, että se on ollut hyvä valinta, niin kuin projektit ovat osoittaneet meille”, Lasse toteaa.

Microsoft 365 -alusta on Lassen näkemyksen mukaan ympäristö, johon kannattaa satsata: se kehittyy koko ajan, siihen panostetaan paljon, ja M365-tekijöitä on helppo löytää kehittämään kustannustehokkaita ratkaisuja niin kutsuttuihin täsmätarpeisiin.

 ”Jos mietin tuota projektinhallintaratkaisua, niin meniköhän kuukausi, että saimme sen käyttöön. Eli pääsemme ottamaan ratkaisut käyttöön nopeasti, ja sitten jos tulee jotain lisätarpeita, niin mieluummin laajennetaan ratkaisuja pienin askelin ketterästi kehittämällä, jolloin tämä kokonaisarkkitehtuuri pysyy hanskassa.”

Strateginen kumppanuus menestyvien projektien perustana

Keskisuomalaisen ja Solu Digitalin välinen yhteistyö on laajentunut vuosien varrella sitä mukaan, kun tarpeita uusille IT-ratkaisuille on tunnistettu.

Microsoftin kattavaa palveluvalikoimaa on hyödynnetty Keskisuomalaisella monipuolisesti aina SharePointin päällä toimivista aineistojen rekistereistä ja sopimushallinnan arkistoista Power BI -raportointiin sekä Power Platform -automatisointeihin lomakkeiden ja työnkulkujen avulla. Viimeisin ratkaisu, SharePointin viestinnällinen intranet, otettiin käyttöön keväällä 2023.

”IT-strategia on selkeä: nyt meillä on yksi ympäristö – jos jotain toiminnallisuutta tarvitaan, niin katsotaan ensin, onko se mahdollista toteuttaa M365-ympäristössä. Jos ei ole mahdollista, niin sitten sen jälkeen vasta katsotaan missä se on mahdollista toteuttaa”, Lasse kertoo.

”Solu on meille strateginen kumppani. Tällä hetkellä toimintamalli on se, että kysymme ensin teiltä ja sitten katsotaan, miten edetään.”

Lasse Palminen
Tietohallintojohtaja, Keskisuomalainen

Erityisesti Lasse arvostaa vuosien aikana rakentuneessa yhteistyössä tietynlaista valmiutta, jolla Keskisuomalaisen tarpeet on otettu vastaan:

”Aina kun on kysytty jotain, niin teillä on ollut vastauksia, että miten se on jo jossain muualla tehty ja sitten siitä on voinut keskustella, että miten se sopisi meille. Ja tosiaan, se on ehkä ylittänyt, että on pysytty hyvin niissä annetuissa aikataulu- ja budjettiraameissa.”

Solulla on hyvät tekijät ja heidän kanssaan pystyy keskustelemaan avoimesti, ja se on tosi tärkeä juttu.”

Lasse Palminen
Tietohallintojohtaja, Keskisuomalainen

Lataa projektinhallinnan opas

Lataa oppaamme projektien sujuvaan hallintaan ja helpota organisaatiosi projektityöskentelyä. Jätä yhteystietosi ja lähetämme oppaan sähköpostiisi.

L&T      

Copyright © 2024 Solu Digital