Tiedonhallinnan tehokkaimmat ratkaisut

Solu Digital tarjoaa Microsoft-teknologiaan pohjautuvia ratkaisuja ja palveluita eri tarpeisiin.

Ota yhteyttä

Scania & Solu Digital

Tehokkuutta toimintaan helppokäyttöisillä ratkaisuilla Microsoft SharePointin, Power BI:n, Power Appsin, Teamsin ja Solu 365®:n avulla

Scania on yksi maailman johtavista kuorma- ja linja-autojen sekä meri- ja teollisuusmoottoreiden valmistajista. Suomessa Scania on toiminut jo yli 70 vuotta. Yrityksen visio on olla edelläkävijä kestävän kehityksen kuljetusratkaisujen tarjoajana lisäämällä logistiikan tehokkuutta ja samalla vähentäen haitallisia ympäristövaikutuksia. Scania Suomi työllistää noin 630 henkilöä Suomessa ja yrityksen liikevaihto on yhteensä 330 miljoonaa euroa (2019). 

Luotettava kumppanuus osana menestysreseptiä 

Menestys alan johtajana edellyttää luotettavia ja asiantuntevia kumppaneita, jotka auttavat Scaniaa ja sen asiakkaita menestymään jatkossakin. Solu Digitalista on muodostunut Scanialle tärkeä kumppani tiedonhallinnan ratkaisujen toteutuksessa ja kehittämisessä. Aluksi liikkeelle lähdettiin Microsoft Office 365:n käyttöönotosta, jonka myötä tarpeet tiedon hyödyntämiselle ja ketterälle sovelluskehittämiselle ovat kasvaneet. 

Office 365 -palvelut olivat käytössä Scanialla jo ennestään, mutta niiden tarjoamia mahdollisuuksia ei hyödynnetty tarpeeksi liiketoiminnan käyttöön. Yrityksen oma IT-infrastruktuuri sisälsi paljon omia palvelimia, joiden ylläpito oli kallista ja aikaa vievää. Lisäksi organisaation sisäiset dokumenttienhallintakäytännöt olivat hajanaiset ja vanhentuneet. 

Pilvipalveluiden käyttöönotosta tiedolla johtamisen kehittämiseen 

Scanian työntekijät ovat päässeet hyödyntämään pilvipalveluiden mahdollisuuksia Office-ympäristössä Teamsin, SharePointin, Power BI:n ja Power Appsien osalta. Teamsin ja SharePointin ympärille rakennettu Solu 365® -ratkaisu tarjoaa läpinäkyvän ja tietoturvallisen työkalun ryhmätyöskentelyn tueksi, jonka avulla henkilöstö pystyy luomaan ja hallinnoimaan työryhmiä helposti ja nopeasti. SharePoint Online -pohjaisia ratkaisuja on toteutettu myös muun muassa sopimushallinnassa sekä talouden dokumenttien sähköisessä arkistoinnissa. 

”Me olemme pystyneet kehittämään järjestelmää, jolla me pystymme seuraamaan vielä paremmin, että miten myyjät onnistuvat tuolla kentällä ja saatu siihen myynnin ohjaukseen paremmin dataa käyttöön.” 

Matti Hovila 
Myynnin kehityspäällikkö, Scania Suomi 

Tietoa kerätään ja jalostetaan automaattisesti eri lähdejärjestelmistä Power BI:n ja Power Appsien avulla tukemaan liiketoiminnan päätöksentekoa eri puolilla Scanian organisaatiota. Solu Digitalin asiantuntijat ovat kouluttaneet henkilöstöä eri ratkaisujen toteutusten käyttöön ja muokkaukseen omatoimisesti organisaation sisällä, mahdollistaen jatkuvan ja ketterän kehittämisen kulttuurin Scanialla. 

”Solu on tällainen ketterä toimija – he ovat ymmärtäneet enemmän ja enemmän sitä meidän liiketoimintaa ja tarpeita, ja pystyneet sitä omaa tekemistä ja tarjontaansa justeeraamaan just siihen.” 

Matti Hovila 
Myynnin kehityspäällikkö, Scania Suomi 

SOLU DIGITAL ESPOO

c/o Innovation House Finland
Tekniikantie 2
02150 Espoo

Katso kartta

SOLU DIGITAL TURKU

Yliopistonkatu 26 B
20100 Turku

Katso kartta

L&T     

Copyright © 2021 Solu Digital