YHTEYS-
TIEDOT

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
09 3154 6677 info@soludigital.fi
Tiedonhallinnan tehokkaimmat ratkaisut

Solu Digital tarjoaa Microsoft-teknologiaan pohjautuvia ratkaisuja ja palveluita eri tarpeisiin.

Ota yhteyttä

Power BI:n neljä vaihtoehtoa

24.5.2017

Power BI:n lisensointiin on Power BI Premiumin myötä saatavilla nyt neljäskin malli. Samalla vanhoja malleja on osittain uudistettu. Toisaalta ei liene vahingoksi kerrata asioita, sillä liika selkeys ei liene koskaan ollut se Microsoftin hinnoittelukäytäntöjen huonoin puoli.

Lisenssivaihtoehtoja on nyt neljä:
· Ilmainen Power BI Desktop
· Vanha tuttu Power BI Pro
· Vain paikalliseen käyttöön Power BI Report Server
· Uusi Power BI Premium.

Power BI Free

Nimensä mukaisesti Power BI Free tarjoaa Power BI:n keskeisimmät ominaisuudet ilmaiseksi käyttöön. Ilmaisversiolla Power BI –raporttien jakaminen organisaation jäsenille tai ulkoisille käyttäjille ei ole mahdollista. Jakaminen tunnistamattomille käyttäjille, siis julkisesti, tosin on mahdollista käyttäen ”Publish to Web” –toimintoa. Tällä tavoin jaettu sisältö on julkista ja kuka tahansa voi tarkastella sitä. Tämä onkin ilmaisessa mallissa tilanteesta riippuen joko hyvä tai huono puoli. ”Publish to Web” julkaisee http-linkin raporttiin niin kryptisessä muodossa, että sen arvaaminen on käytännössä mahdotonta. Linkin sijoittaminen suojatulle sivulle auttaa hieman, mutta missään nimessä tietoturvallisesta ratkaisusta ei ole kyse.

Power BI Pro

Kauan saatavilla ollut lisensointimalli Power BI Pro ei ole kokenut suuria muutoksia sen paremmin ominaisuuksiensa, kuin hinnoittelunkaan osalta. Tuotteen hinta on toistaiseksi 8,40€ kuukaudessa per käyttäjä. Tämä yrityskäyttöön tarkoitettu malli antaa käyttäjille mahdollisuuden ryhmätyöskentelyyn ja jakamiseen. Power BI Desktop, jolla Power BI –sisältöä luodaan, on lisenssimallista riippumatta täysin sama tuote.

Power BI Report Server

SQL Serverin Enterprise versio ja sen Power BI Report Server –laajennus yhdessä Power BI Desktopin kansssa tarjoavat mahdollisuuden Power BI -raporttien julkaisemiseen on-premises eli omassa sisäverkossa. Power BI Desktop on tässäkin mallissa ilmainen, mutta yrityskäyttöön soveltuvat ominaisuudet, esimerkiksi jakamistoiminnot, edellyttävät Power BI Pro -käyttöoikeuden hankkimista raporttien tekijöille. SQL Serverin hinnoittelusta on kerrottu lisää täällä. Tämä malli kiinnostanee ensisijaisesti organisaatioita, jotka eivät missään oloissa halua viedä dataa pilveen ja joilla jo on SQL Server Enterprise ja siihen liittyen Software Assurance (SA) -lisenssi hankittuna.

Power BI Premium

Tämä kokonaan uusi malli mahdollistaa eri tavoin raportteja käyttäville erilaiset lisenssit. Tiedon kuluttajat, siis käyttäjät, jotka vain lukevat raportteja, eivät tarvitse henkilökohtaista lisenssiä. Sen sijaan hinnoittelu on kapasiteettiin perustuvaa. Power BI Premium –tilaus käsittää 100 TB tallennustilaa Microsoftin pilvessä, mahdollisuuden käyttää Power BI Embedded –mallia, esimerkiksi omiin sovelluksiin integroitujen raporttien toteuttamisessa, sekä SQL Server Report Server -lisenssin.

Myös Power BI Premium sisältää mahdollisuuden Power BI Report Serverin käyttöön. Niinpä se mahdollistaa raporttien julkaisemisen joustavasti hyödyntäen sekä paikallisesti että pilveen tallennettua dataa.

Tiedon tuottajille pakollinen Power BI -käyttöoikeus on hinnaltaan sama kuin Power BI Pro –mallissa eli 8,40 € kuukaudessa per käyttäjä. Premium-version hinnan laskemisessa voi käyttää apuna tätä hintalaskuria.

Henry Scheinin

Julkaistu: 24.5.2017

Tilaa uutiskirje

Tilaa kooste asiantuntija-artikkeleistamme suoraan sähköpostiisi.

L&T      

Copyright © 2024 Solu Digital