YHTEYS-
TIEDOT

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
09 3154 6677 info@soludigital.fi
Tiedonhallinnan tehokkaimmat ratkaisut

Solu Digital tarjoaa Microsoft-teknologiaan pohjautuvia ratkaisuja ja palveluita eri tarpeisiin.

Ota yhteyttä

KUUMA-ICT & Solu Digital

Business Intelligence – Ketterä BI-sovellus ratkoi laskutushaasteet

Solu Digital toteutti Keski-Uudenmaan informaatioteknologia Oy:lle eli KUUMA-ICT:lle ratkaisun laskutustiedon hallintaan Microsoft Business Intelligence -teknologian avulla.

Tuotamme ICT-palveluita usealle kunnalle, ja laskutuksemme perustuu siihen, miten kunnat eri palveluita käyttävät. Hallittava tietomäärä on varsin suuri, sillä pelkästään hallinnoimiamme työasemia on tuhansia. Kun tieto vielä löytyy eri järjestelmistä ja eri töihin liittyviä kustannuspaikkoja on satoja, laskutustiedon ylläpitäminen on ollut tähän saakka varsin työlästä.

Aikaisemmin tieto kerättiin manuaalisesti eri järjestelmistä Excel-taulukoihin ja niistä edelleen laskutukseen. Nyt eri lähdejärjestelmissä oleva tieto kerätään automaattisesti ja siirretään keskitetysti laskutustiedostoon Business Intelligence -työkaluihin perustuvan ratkaisun avulla. Tämä vähentää työhön kuluvaa aikaa ja inhimillisten virheiden mahdollisuutta merkittävästi.

Ketterä toteutus – nopeita tuloksia kohtuuhintaan

Ennen tätä kevättä laskutustiedon keräämiseen liittyvät haasteet olivat olleet meillä pöydällä pitkään, mutta tarjotut ratkaisut olivat osoittautuneet varsin hintaviksi. Isojen järjestelmien uusiminen kokonaisuudessaan on helposti kymmenien tuhansien eurojen investointi ja aikaa pitää varata vuositolkulla.

BI-hanke Solu Digitalin kanssa oli kuitenkin erinomainen esimerkki siitä, miten tavallisilla työvälineillä voidaan nykyään tehdä ketterästi varsin monimutkaisiakin toteutuksia. Projektiin kului kaikkinensa vain pari kuukautta ja kustannukset jäivät kohtuullisiksi.

Ari Sainio
Toimitusjohtaja
KUUMA-ICT

Lukuisia jatkosovellutusmahdollisuuksia

BI-sovellukset ovat nykypäivää. Niiden mahdollisuuksiin kannattaa ehdottomasti tutustua ja käyttää apuna yrityksiä, jotka osaavat niitä hyödyntää.

Yhteistyö Solu Digitalin kanssa sujui erittäin hyvin ja joustavasti. Uskon, että käytämme eri BI-ratkaisuja jatkossakin tiedon kokoamiseen, siirtämiseen ja jalostamiseen.

Ari Sainio
Toimitusjohtaja
KUUMA-ICT

L&T      

Copyright © 2024 Solu Digital