YHTEYS-
TIEDOT

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
09 3154 6677 info@soludigital.fi
Tiedonhallinnan tehokkaimmat ratkaisut

Solu Digital tarjoaa Microsoft-teknologiaan pohjautuvia ratkaisuja ja palveluita eri tarpeisiin.

Ota yhteyttä

Sako rynnäköi muutokseen Microsoftin projektityökalun siivittämänä

11.12.2024

Sako Oy laajentaa automaattiaseisiin ja käyttää Microsoftin projektityökalua varmistaakseen onnistuneen yhteistyön Suomen ja Ruotsin puolustusvoimien kanssa.

Sako Oy & Solu Digital: Selkeyttä projekteihin Microsoftin työkalulla | Sako Oy & Solu Digital: Clarity for projects with a Microsoft tool

Sako Oy on suomalainen asevalmistaja, jolla on pitkä historia ja vahva maine korkealaatuisten ampuma-aseiden valmistajana. Yritys perustettiin vuonna 1921, ja se on sittemmin kasvanut merkittäväksi toimijaksi niin kotimaassa kuin kansainvälisillä markkinoilla.

Nykyisin kansainväliseen Beretta-konserniin kuuluva Sako tunnetaan erityisesti laadukkaista tarkkuuskivääreistään ja metsästysaseistaan. Yrityksen tuotevalikoima on laajentunut, ja konsernin kautta saatavilla on myös muita asetyyppejä, kuten haulikoita ja pistooleja

Yksi Sako Oy:n merkittävimmistä projekteista on yhteistyö Suomen ja Ruotsin puolustusvoimien kanssa. Tämä hanke keskittyy uusien, automaattiasejärjestelmien kehittämiseen ja toimittamiseen molemmille maille.

Projekti on laaja-alainen ja sen tavoitteena on varmistaa, että molemmat maat saavat käyttöönsä parhaat mahdolliset käsiaseperheeseen kuuluvat puolustusvälineet.

Uuden äärellä

Sakon viranomaismyyntiosastolla projektipäällikkönä työskentelevä Inessa Taneli kertoo, että merkittävä yhteistyö puolustusvoimien kanssa on vienyt Sakon toiminnan uuden äärelle: ”Tämän projektin myötä meille on tullut automaattiaseet myös valikoimaan, ja se on meille uutta bisnestä pulttilukkoisten kivääreiden rinnalla.”

Sako Oy & Solu Digital: Selkeyttä projekteihin Microsoftin työkalulla | Sako Oy & Solu Digital: Clarity for projects with a Microsoft tool

Muun muassa yrityksen tehdasta Riihimäellä laajennettiin automaattiaseiden valmistuksen varmistamiseksi, ja tehdasta tullaan laajentamaan lisää lähivuosina projektin edetessä kakkosvaiheeseen.

Uuden aluevaltauksen myötä tuli otollinen hetki ottaa käyttöön Microsoftin projektinhallintatyökalu, Project for the Web, joka nykyisin tunnetaan nimellä Planner premium-ominaisuuksilla. Työkalun käyttöönotto toteutettiin yhdessä Solu Digitalin kanssa.

Miljoonan palan palapeli

Inessan työnkuvaan kuuluu olla asiakkaiden lisäksi tekemisissä Sakon tuotekehityksen, tuotannon, laadunvalvonnan sekä muun muassa tuotteen turvallisuudesta, verifioinnista, konfiguraation hallinnasta ja tuotteen käyttöön liittyvistä ohjeistuksista ja koulutuksista vastaavien osastojen kanssa.

Osapuolia on monia ja projektin eteneminen on samanaikaisesti riippuvainen eri osastojen työn tuloksesta: jos jonkin osaston työ ei etene suunnitellusti, toinen projektin osa-alue ei voi valmistua. Inessa kutsuu projektia ”miljoonan palan palapeliksi” ja naurahtaa.

”Sidosryhmiä riittää ja kun on vielä uusi tuotevalikoima, niin tekemistä ja uuden oppimista riittää.”

Visuaalisuutta projektinhallintaan

Uusi projektinhallintatyökalu on osoittautunut hyödylliseksi projektien suunnittelussa ja aikataulutuksessa erityisesti ominaisuuksien, kuten välitavoitteiden, eri työvaiheiden ja -tehtävien välisten riippuvuussuhteiden ja kriittisten polkujen määrittämisen ansiosta.

Inessan mukaan helppokäyttöinen Project for the Web on auttanut havainnollistamaan projektikokonaisuuden eri vaiheita: ”Nyt varsinkin, kun meillä on uusi tuote ja siihen liittyvä laaja vaatimusluettelo, niin Project for the Web auttaa oppimaan matkan varrella, että mitä kaikkea on tapahtunut ja paljon se on vienyt aikaa.”

”Mielestäni Project for the Web on ollut erittäin hyödyllinen työkalu strategisessa työssä. Visuaalinen näkymä auttaa hahmottamaan tehtävien kokonaisuuden, mikä tekee työstä selkeämpää ja helpommin ymmärrettävää”, hän selventää.

Projektinhallinnan lisäksi Sakolla on käytössä myös työkalu tuntikirjausten tekemiseen ja Power BI:llä toteutettu raportointi, jonka avulla Inessa raportoi asiakkaille projektin etenemistä.

Toimiva yhteistyö kaiken a ja o

Tiivistä yhteistyötä ja jatkuvaa viestintää eri osapuolten välillä vaativassa projektissa on ollut erityisen tärkeää, että työkalut ja prosessit ovat mahdollisimman tehokkaita ja selkeitä.

Inessa korostaa sujuvan yhteistyön Solu Digitalin asiantuntijoiden kanssa olleen isossa roolissa uuden työkalun onnistuneessa käyttöönotossa erityisesti viestinnän, reagoinnin ja yleisesti avuliaan ja tukevan asenteen osalta. Hän korostaa toimivan yhteistyön olevan kaiken a ja o minkä tahansa työkalun käyttöönottoprojektissa.

”Suosittelen Solu Digitalia kumppaniksi, koska he reagoivat nopeasti ja kuuntelevat tarpeet tarkasti, pyrkien aina vastaamaan niihin parhaalla mahdollisella tavalla. Jos eteen tulee haastavampia tilanteita, he ryhtyvät heti selvittämään ja etsimään ratkaisuja – tämä on mielestäni ollut erityisen hienoa.”

Lue koko artikkeli Sakon ja Solu Digitalin välisestä yhteistyöstä täältä

SharePoint Premium ja asiakirjojen käsittely Microsoft Syntexin avulla

14.11.2024

Microsoft SharePoint Premium tarjoaa tekoälyavusteista asiakirjojen sisällön prosessointia ja hallintaa vähentäen manuaalisen työn määrää.

SharePoint Premium -tuotepaketti sisältää kirjavan valikoiman älykkäitä tiedonhallinnan työkaluja. Tuotenimellä Syntex tunnettu asiakirjojen käsittely mallien avulla, on yksi SharePoint Premiumin hyödyllisistä, tekoälyyn ja optiseen merkintunnistukseen perustuvista ominaisuuksista.

Asiakirjojen käsittely Syntexin malleja käyttäen, tarkoittaa käytännössä asiakirjojen luokittelua ja tietojen poimintaa asiakirjoista.

Sisällön prosessointi luokittelun avulla on tarpeen esimerkiksi silloin, kun sähköpostilla saapuvien tarjouspyyntöjen tulvasta halutaan luokitella ja ohjata edelleen eri liiketoimintayksiköille kuuluvat yhteydenotot.

Esimerkki 1: tarjouspyyntöjen luokittelija

Tarjouspyyntöjen luokittelu helpottaa työtä ja nopeuttaa tarjouspyyntöihin vastaamista

Korjausrakentamista ja korjausrakentamisen suunnittelupalveluita tehdään kahdessa eri liiketoimintayksikössä yrityksessä. Kaikki tarjouspyynnöt halutaan vastaanottaa yhdessä sähköpostiosoitteessa, vaikka tarjoukset laaditaan eri liiketoimintayksiköissä. Tässä Microsoft Syntex Asiakirjan rakenteeton käsittely pystyy auttamaan tunnistamalla sähköpostiviestistä selitteitä, kuten avainsanoja, säännöllisiä lausekkeita (regex) ja rakenteita, joiden avulla niiden luokittelu onnistuu.

Tuekseen Syntex tarvitsee sähköpostin ohjaamisen SharePointiin luokittelua varten ja luokitellun sähköpostin siirtelyn oikeisiin kansioihin Power Automate -työnkulkujen avulla.

Tarjouspyyntöjen luokittelija vähentää ihmistyön määrää ja lyhentää tarjouspyyntöihin vastaamiseen kuluvaa aikaa.

Esimerkki 2: eräanalyysien automaatio

Eräanalyysien automaatio säästää työaikaa tekemällä tarpeettomaksi tietojen käsin poiminnan ja syöttämisen

Luokittelun ohella Microsoft Syntex pystyy myös poimimaan tunnistettua tietoa asiakirjoista. Poimintaan voidaan käyttää samaa Asiakirjan rakenteetonta käsittelyä kuin luokitteluunkin. Tietojen poiminta Asiakirjan rakenteettoman käsittelyn avulla tarkoittaa käytännössä sitä, että asiakirjojen sisällöstä voidaan poimia tietoa SharePointin tiedostokirjaston sarakkeisiin.

Toisessa esimerkissä elintarvikkeita valmistavan yrityksen raaka-ainetoimitusten eräanalyyseista voidaan poimia raaka-ainetoimittajien nimet, tilausnumerot, erätunnisteet, tuotteet ja niiden määrä erissä. Tämäkin automatiikka vaatii tuekseen Power Automate -työnkulkuja.

Syntexin tekoälyyn perustuvan tunnistamisen vahvuutena on sen kyky tunnistaa ja poimia tietoa erilaisista, rakenteeltaan ja muodoltaan toisistaan poikkeavista asiakirjoista, joissa myös poimittavan sisällön muoto, esimerkiksi päivämäärien esitystapa, voi olla kirjavaa.

Esimerkissämme Asiakirjojen rakenteeton käsittelijä luokittelee asiakirjan eräanalyysiksi ja muiden tietojen ohella poimii siitä parasta ennen -päivämäärän joko muodossa ”12/31/2024”, ”31.12.2024”, ”12/2024” tai ”2024-12”. Sen jälkeen Power Automate -työnkulun avulla tieto voidaan ”puhdistaa” muotoon ”2024-12-31” riippumatta alkuperäisestä esitystavasta. Periaate on tuttu liiketoimintatiedon raportoinnin ratkaisuista, joissa tiedon laadun parantamisella on usein merkittävä rooli.

Eräanalyysit ovat tärkeä osa elintarvikkeiden tuotantoketjun läpinäkyvyyttä ja turvallisuutta. Niiden automaattinen käsittely tekee kokonaan tarpeettomaksi tietojen käsin poiminnan ja syöttämisen toiminnanohjausjärjestelmään.

Muut asiakirjojen käsittelyn mallit

Tietojen poimintaan rakenteettoman käsittelyn ohella voidaan käyttää Syntexin Vapaapiirtotiedoston tai Jäsennetyn asiakirjan käsittelyä.

Vapaapiirtotiedostolle näytetään toisistaan jonkin verran poikkeavien asiakirjaesimerkkien sisällöstä poimittava tekstialue, joka tunnistetaan rakenteettoman käsittelyn tapaan selitteiden avulla, mutta sen avulla asiakirjoja ei luokitella.

Jäsennetty asiakirjan käsittely tarkoittaa käytännössä lomaketunnistusta. Sitä voidaan tehokkaasti käyttää tietojen poimintaan silloin, kun kaikki käsiteltävät asiakirjat ovat muodoltaan samanlaisia.

Henry Scheinin
Johtava konsultti, Partner

Lue lisää tekoälystä:

Teknologiateollisuus valjasti Viva Goalsin ohjaamaan OKR-toimintaansa

23.10.2024

Teknologiateollisuus on menestyksekkäästi parantanut tavoitteellisuutta ja läpinäkyvyyttä ottamalla käyttöön OKR-mallin ja Viva Goalsin.

Teknologiateollisuus ry on viime vuosina kokenut merkittävän muutoksen siirtyessään kohti OKR-mallin (Objectives and Key Results) hyödyntämistä. Mittavan muutosprosessin tavoitteena on ollut parantaa organisaation tavoitteiden selkeyttä ja läpinäkyvyyttä.

Vuonna 2023 Teknologiateollisuus otti käyttöön Microsoftin Viva Goals -alustan, joka on merkittävästi helpottanut OKR-mallin toteuttamista ja seuraamista.

OKR-mallilla ketteryyttä ja konkretiaa toimintaan

OKR-malli otettiin käyttöön vuonna 2020, kun Teknologiateollisuus päätti parantaa organisaationsa toiminnan tavoitteellisuutta ja läpinäkyvyyttä. Tavoitteena oli selkeyttää organisaation tavoitteet ja mitata niiden saavuttamista systemaattisella ja seurattavalla tavalla.

OKR-mallilla pyrittiin yhdistämään pitkän aikavälin strategiset tavoitteet ja päivittäinen toiminta. Mallin käyttöönoton myötä organisaatio pystyi varmistamaan, että kaikki työntekijät työskentelivät kohti yhteisiä päämääriä.

”Meillä on tietysti valtavan isoja, yhteiskunnallisia ja muutokseen tähtääviä tavoitteita pyrkiessämme vaikuttamaan päätöksentekijöihin ja poliitikkoihin, niin se toimintasuunnitelmien teko tuntui aika irralliselta touhulta kaiken kaikkiaan”, kertoo jäsenpalvelupäällikkö Tarja Ihalainen, joka toimi OKR-mallin käyttöönoton keskiössä.

OKR-malli toi mukanaan ketteryyttä ja konkretiaa, mikä auttoi organisaatiota keskittymään olennaiseen. Tavoitteiden ja avaintulosten määrittely antoi henkilöstölle selkeät suuntaviivat ja mittarit, joiden avulla he voivat arvioida edistymistään.

Teknologiateollisuus Ihalainen Tarja by Jukka Rapo
Teknologiateollisuuden jäsenpalvelupäällikkö Tarja Ihalainen © Jukka Rapo

Visuaalisuutta OKR-malliin Viva Goalsilla

Vuonna 2023 Teknologiateollisuus päätti siirtyä käyttämään Viva Goals -alustaa, joka korvasi aiemmin käytetyn PowerPoint-pohjan. ”Työkalu oli luonnollinen valinta, koska käytämme Microsoftin ohjelmistoja muutenkin”, Ihalainen kommentoi.

Viva Goals teki OKR-mallin seuraamisesta ja visualisoimisesta merkittävästi helpompaa ja intuitiivisempaa.

Alustan käyttöönotto sujui vaiheittain, ja ensin koekäyttöön otettiin muutama pilottitiimi. Pilottikokeilujen aikana opittiin, miten alusta toimii ja miten sitä voidaan hyödyntää tehokkaammin.

Viva Goalsin avulla tiimit ja yksilöt voivat nyt nähdä selkeästi, miten heidän työnsä liittyy organisaation laajempiin tavoitteisiin. Työkalun käyttö on lisännyt motivaatiota ja sitoutumista, kun työntekijät ymmärtävät paremmin työnsä merkityksen ja vaikutuksen.

Läpinäkyvällä toiminnalla tuloksia

Läpinäkyvyys on ollut keskeinen tekijä OKR-mallin käyttöönotossa. Myös tiimeille annettu vapaus valita itselle sopivin tapa toimia on auttanut muutoksessa OKR-mallin mukaiseen toimintaan. OKR-malliin siirryttiin kolmea periaatetta noudattaen:

  • Pysähdytään tertiileittäin katsomaan, missä ollaan menossa suhteessa tavoitteisiin. Tämä mahdollistaa tavoitteiden edistymisen jatkuvan arvioinnin ja tarvittavien muutosten tekemisen ajoissa.
  • Tavoitekeskustelut siirtyivät esihenkilön ja työntekijän välisistä keskusteluista yhteisiin OKR-keskusteluihin, mikä lisää tiimityötä ja yhteisymmärrystä tavoitteista.
  • Toiminnasta tehtiin aidosti läpinäkyvää, sillä jokaisen tiimin ja yksilön OKR:t ovat kaikkien nähtävillä.

”Läpinäkyvyys on auttanut meitä seuraamaan edistymistä ja varmistamaan, että kaikki työntekijät ovat tietoisia yhteisistä päämääristä”, Tarja kertoo. Läpinäkyvyys koko organisaation tasolla luo luottamusta ja lisää yhteistä ymmärrystä organisaation suunnasta.

Sinnikkyydellä ja jatkuvan parantamisen periaatteella kohti menestystä

Teknologiateollisuuden matka OKR-mallin ja Viva Goalsin käyttöönotossa on ollut merkittävä muutosprosessi. Haasteista huolimatta organisaatio on onnistunut parantamaan toiminnan tavoitteellisuutta ja läpinäkyvyyttä.

”Tärkeintä on, että uskalletaan kertoa, jos ei ymmärretä, ja pyydetään apua”, Ihalainen painottaa.

Jatkuva oppimisprosessi ja sinnikkyys ovat olleet avainasemassa Teknologiateollisuuden menestyksessä.

”Sellainen sinnikkyys ja tämän OKR-ajattelun suuntaan meneminen ja hyväksyminen, että tämä on jatkuvaa parantamista, ovat tärkeitä tällaisessa muutoksessa, jossa ihmisten pitää lähteä ajattelemaan niitä asioita ja toimimaan toisella tavalla”, Tarja kiteyttää.

Teknologiateollisuuden siirtyminen Viva Goalsin käyttöön on auttanut organisaatiota saavuttamaan suurempaa selkeyttä ja läpinäkyvyyttä tavoitteiden asettamisessa ja seuraamisessa. Tämä muutos on lisännyt työntekijöiden motivaatiota ja sitoutumista, ja se on ollut keskeinen tekijä organisaation menestyksessä.

Lue koko artikkeli Teknologiateollisuuden ja Solu Digitalin välisestä yhteistyöstä täältä.

Kustomoitujen tekoälyavustajien rakentaminen Copilot Studiolla

10.10.2024

Copilot Studio yhdistää kohdennettujen tekoälyavustajien luonnin sekä uudenlaisen tavan luoda nopeasti chatbotteja Microsoft 365 -ympäristöön ja sen ulkopuolelle.

Copilot Studio on osa viime vuonna julkistettujen Microsoftin Copilot-sovellusten kokonaisuutta, ja se on muiden Copilot-sovellusten ohella ottanut suuria harppauksia eteenpäin tämän vuoden aikana.

Yleisesti Copilotista puhuttaessa tarkoitetaan Microsoft 365 Copilotia, joka käyttää laajaa kielimallia, yrityksen dataa M365-ympäristöstä sekä internettiä eri sovelluksissa kuten selaimessa, sähköpostissa tai Teamsissa.

Copilot Studio sen sijaan tarjoaa mahdollisuuden luoda kustomoituja botteja, joiden tietämys perustuu käyttäjän valitsemiin tietolähteisiin. Copilot Studion avulla bottien luominen on todella nopeaa ja se mahdollistaa botin testaamisen luomisen yhteydessä.

Tietolähteinä voi käyttää esimerkiksi julkisia nettisivuja, yksittäisiä dokumentteja sekä M365-ympäristön dataa, kuten SharePoint sivustoja, OneDriveä ja Dataverseä. Näiden lisäksi Copilot Studio mahdollistaa kytkeytymisen yrityksen muihin tietolähteisiin kuten SQL-kantoihin tai kustomoitujen yhdistimien luomisen. Tämän myötä voidaan saavuttaa paljon laajemmin dataa M365 Copilotiin verrattuna.

Saatavilla olevat tietolähteet Copilot Studiossa:

  • Julkinen nettisivu
  • Dokumentit
  • SharePoint
  • OneDrive
  • Dataverse


Esikatselutilassa olevat tietolähteet:

Laajan tietolähdevalikoiman lisäksi Copilot Studion mullistava ominaisuus on toimintojen käynnistäminen keskustelun perusteella. Se mahdollistaa esimerkiksi Power Automate -työnkulkujen liittämisen osaksi bottia. Näin käyttäjä voi halutessaan käynnistää automaation keskustelusta, joka esimerkiksi lähettää sähköpostia, päivittää projekteja tai hakee ajantasaista tietoa taulukkomuotoisesta datasta.

Tietolähteitä ja toimintoja voidaan käyttää joko kielimallin tai aiheiden kautta. Aiheet (Topics) mahdollistavat keskusteludialogien luonnin tai toimintojen liittämisen niihin.

Ne voidaan laukaista alkamaan avainsanoilla tai fraaseilla kuten ”Kirjaa tunnit” tai ”Hae projektin tiedot”. Sen jälkeen niihin voidaan käsikirjoittaa keskustelupolkuja esimerkiksi tuntien kirjaamisen järjestelmään ja polkuun voidaan siten liittää tunnit kirjaavan automaation ajaminen, jonka syötteenä toimii käyttäjän antamat tunnit.

Adaptiiviset kortit ovat lyhyitä keskusteluun upotettavia, kevyitä JSON-pohjaisia käyttöliittymän pätkiä, joiden avulla voidaan kysyä ja validoida käyttäjän antamaa tietoa. Alla olevassa esimerkissä tuntikirjauksen tietojen syöttö tapahtuu kortin avulla, jolloin käyttäjäkin tietää paremmin, mitä tietoa on antamassa. Kortteihin voidaan upottaa kuvia, pudotusvalikoita ja näppäimiä sekä käyttäjän antaman tiedon kuten sähköpostiosoitteiden validointia.


Kustomoidun Copilotin kielimallia voidaan parantaa hyödyntämällä ja lisäämällä entiteettejä, jotka kuvastavat yleisiä asiakokonaisuuksia tai termejä. Niitä on oletuksena useita, kuten ikä, kieli tai tiedosto, jotka kuvaavat yleisesti käytettyjä asiakokonaisuuksia.

Näiden joukkoon voi lisätä yrityksen omia spesifejä termejä tai listauksia kuten tuotekoodeja tai kategorioita. Entiteetit auttavat bottia ymmärtämään keskustelua paremmin.


Copilotin käyttäjien tunnistautumiseen on olemassa kolme mahdollista tapaa:

  1. Ei tunnistautumista
  2. Tunnistautuminen Entra ID:llä (vain Teams- tai Power Apps -sovelluksissa)
  3. Manuaalinen kirjautuminen (kirjautuminen muissa sovelluksissa)

Tunnistautuminen kannattaa jättää pois, mikäli botti tulee käyttöön yrityksen ulkopuolisille käyttäjille, esimerkiksi nettisivuille. Mikäli sovellus tulee käyttöön yrityksen omille käyttäjille, on Entra ID helpoin keino, sillä se tunnistaa käyttäjän tiedot automaattisesti. Jos sovellus taas tulee käyttöön muualle ja käyttäjät halutaan tunnistaa, niin kannattaa valita vaihtoehto 3.

Copilot Studio tukee suomen kieltä tällä hetkellä, mutta osa toiminnoista on saatavilla vain englanniksi.

Janne Häkkinen
Business Intelligence Consultant

Kuinka hallita keskeytyksiä ja pysyä keskittyneenä

12.9.2024

Keskeytysten hallinta on olennainen osa työssä viihtymistä. Lue vinkit, jotka auttavat sinua selviytymään häiriötekijöistä ja saamaan asiat hoidettua.

Keskeytykset ovat väistämättömiä kiireisessä elämässämme. Olipa kyseessä puhelu, sähköposti, kollega tai perheenjäsen, aina löytyy jotain tai joku, joka vaatii huomiotamme ja häiritsee toimintaamme.

Keskeytykset voivat vaikuttaa negatiivisesti tuottavuuteen, luovuuteen ja hyvinvointiin. Ne voivat saada meidät tuntemaan stressiä, turhautumista ja ylikuormitusta. Kuinka voimme hallita keskeytyksiä ja keskittyä tehtäviimme?

1      Suunnittele päiväsi ja priorisoi tehtäväsi

Yksi parhaista tavoista hallita keskeytyksiä on suunnitella päiväsi ja priorisoida tehtäväsi. Suunnittele arkesi päivätasolla aikatauluttamalla kalenterisi, jolloin asiat tulee tehtyä. Viikkotasoinen arjen suunnittelu myös kannattaa, kun taas vuosisuunnitelman päivittäminen on suositeltavaa kolmen kuukauden välein.

Kun sinulla on selkeä käsitys siitä, mitä sinun on tehtävä ja milloin, voit kohdistaa aikasi ja energiasi tehokkaammin.

Keskity yhteen asiaan ja välineeseen kerrallaan. Huomion vaihtaminen useiden tehtävien välillä lyhyen ajan sisällä vie energiaa ja heikentää toimintakykyä. Usean välineen intensiivinen käyttö lisää stressiä ja vaikeuttaa keskittymistä.

Kalenteriin kannattaa merkitä tiettyjä tunteja vuorokaudesta keskittyneen työn ajaksi ja kertoa muille, että et ole tavoitettavissa näinä aikoina. Voit myös käyttää työkaluja, kuten tehtäväluetteloita ja ajastimia, joiden avulla pysyt ajan tasalla ja seuraat edistymistäsi.

2      Tunnista ja poista keskeytysten aiheuttajat

Toinen tapa hallita keskeytyksiä on tunnistaa ja poistaa keskeytyslähteet. Tämä tarkoittaa ympäristön hallintaa ja mahdollisten häiriötekijöiden minimoimista, jotka voivat keskeyttää työsi.

Voit esimerkiksi sammuttaa puhelimen ilmoitukset, sulkea sähköpostisi ja sosiaalisen median välilehdet ajoittain tai käyttää niitä suunnitelmallisesti vain tiettynä aikana. Sähköpostin automaattiset ”viestisi on huomattu”- tai out of office -vastausviestit ovat oiva tapa viestiä, että palaat asiaan myöhemmin.

Työympäristön rauhoittamiseen voit käyttää kuulokkeita, vetäytyä työskentelemään hiljaiseen tilaan tai varata kalenteristasi etätyöpäivän, mikäli se on mahdollista.

Voit myös pyytää muita kunnioittamaan työaikaasi ja välttämään keskeyttämistäsi, ellei se ole kiireellistä tai tärkeää. Erilaiset yhdessä sovitut ei saa häiritä -merkit ja signaalit auttavat kaikkia kunnioittamaan toisten työrauhaa.

3      Pidä taukoja ja lataa aivojasi

Taukojen pitäminen ja latautuminen on tärkeä tapa hallita keskeytyksiä. Anna itsellesi aikaa ja tilaa rentoutua, virkistäytyä ja keskittyä uudelleen. Taukojen pitäminen voi auttaa vähentämään stressiä, parantamaan mielialaa, lisäämään luovuutta ja parantamaan suorituskykyä.

Voit pitää taukoja eri tavoilla, kuten venytellä, meditoida, kuunnella musiikkia, lukea tai jutella ystävän kanssa. Voit myös varata taukoja mieltymystesi ja tarpeidesi mukaan. Kokeile esimerkiksi Pomodoro-tekniikkaa, jossa työskentelet 25 minuuttia ja pidät 5 minuutin tauon, tai voit seurata omaa rytmiäsi ja pitää taukoja, kun olet väsynyt tai kyllästynyt.

4      Hallitse keskeytetyksi tulemista

Ajoittain tulemme keskeytetyksi joka tapauksessa ja silloin kannattaa ottaa aikalisä.

Tunnista ja hyväksy, että tuli keskeytys. Hengitä ja ota aikalisä. Mieti hetken aikaa, että missä kohdassa olit sen hetkisessä tehtävässäsi ja mitä juuri sillä hetkellä ajattelit. Kirjoita ne lyhyesti muistiin. Vasta tämän jälkeen anna itsellesi lupa ottaa puhelu vastaan tai kääntyä sinulta neuvoa pyytäneen ihmisen puoleen.

5      Kehitä keskeytysten hallinnan osaamistasi mikro-opiskelulla

Keskeytykset ovat osa elämää, mutta niiden ei tarvitse pilata tuottavuuttasi, luovuuttasi ja hyvinvointiasi. Keskeytyksiä voi oppia hallitsemaan järjestelmällisesti, jotta voit nauttia työstäsi ja saavuttaa tavoitteesi.

Academy of Brainin alle 10 minuuttia kestävien mikrokurssien kattava koulutustarjonta sisältää useampia mikrokursseja keskittymisen ja keskeytysten hallinnan parantamiseen. Intranetissä tai Viva Learning -sovelluksessa opiskeltavat mikrokurssit tarjoavat työelämän taitoja kehittäviä koulutuksia nopeaan opiskeluun esimerkiksi kahvitauolla tai tiimipalaverissa.

Valmis 50 kurssin paketti tarjoaa koulutuksia kehittämään tärkeimpiä inhimillisiä taitoja, kuten luottamusta ja turvallisuutta, henkistä hyvinvointia, itsensä johtamista, johtajuutta, kasvun ajattelutapaa sekä yhteistyötä ja vuorovaikutusta.

Lue lisää: Kehitä osaamistasi työelämätaitojen mikro-opinnoilla

Marko Koskela
Kaupallinen johtaja

Kohenna työn tuottavuutta tekoälyn avulla

21.8.2024

Tekoälyn tavoiteltujen hyötyjen saavuttaminen edellyttää yrityksiltä koulutuksen järjestämistä työntekijöille, joidenkin henkilöstöryhmien erityistä tukea sekä mahdollisesti työn uudelleenorganisointia tekoälyä varten.

Generatiivisen tekoälyn tulo markkinoille on eittämättä merkittävä tapahtuma teknologian historiassa. Maailman teknologiakeskittymissä pidetään itsestään selvänä, että tekoäly muuttaa, ja on jo muuttanut, talouden kuvaa perinpohjaisesti. Mutta jotta tekoäly voisi lunastaa siihen kohdistuvat odotukset täysimääräisesti, yritysten on paitsi hankittava tekoälytyökaluja, myös varmistettava niiden sujuva ja riittävän kattava käyttöönotto.

Viiden suuren teknologiayrityksen (Alphabet, Amazon, Apple, Meta ja Microsoft) yhteenlaskettu arvo sijoitusmarkkinoilla kasvoi viime vuoden aikana noin kahdella biljoonalla dollarilla. Odotuksiksi käännettynä tämä arvostus tarkoittaisi suunnilleen 300–400 miljardin dollarin tulosparannusta vuosittain. Summa vastaa suunnilleen kuudennen teknologiajätin kuviteltua markkinaosuutta.

Tällä hetkellä teknologiajättien tulokset laahaavat kaukana odotuksista. Luottavaisimmatkin analyytikot arvioivat, että kuluvana vuonna vain noin 10 miljardia Microsoftin tuloksesta toteutuu generatiiviseen tekoälyyn liittyvässä liiketoiminnassa.

Osakemarkkinaindeksi, joka seuraa niitä yrityksiä, joiden arvioidaan hyötyvän eniten tekoälystä, ja joilla on eniten tekoälyn siivittämää kasvupotentiaalia lisääntyneen tuottavuuden myötä, osoittaa että listalla olevien yritysten (esimerkiksi Walmart ja H&R Block) tuotto osakemarkkinoilla ei ole vuoden 2022 lopun jälkeen kehittynyt yhtään keskimääräistä paremmin, vaan päinvastoin.

Selitystä voidaan hakea esimerkiksi generatiiviseen tekoälyyn liittyvistä haasteista työelämässä, yritysten haluttomuudesta investoida nopeasti kehittyvään teknologiaan ja siksi pysyvästi keskeneräiseen teknologiaan tai investointien hajaantumisesta moniin pieniin hankkeisiin ja kokeiluihin. Yksi yhteinen tekijä näyttää kuitenkin olevan tekoälyn hidas käyttöönotto ja siitä seuraava tuottavuuden kehittyminen ennakoitua huonommin.

Microsoftin oman arvion mukaan maailmanlaajuisesti jopa 75 % tietotyötä tekevistä käyttää tekoälyä työssään. Yhdysvaltain väestönlaskentavirasto (Census Bureau) on tunnettu riippumattomista ja luotettavista analyyseistaan. Viraston teettämästä kyselystä ilmenee, että vain 5 % amerikkalaisista yrityksistä on onnistunut hyödyntämään tekoälyä vastaushetkeä edeltäneiden kahden viikon aikana.

Taloustieteilijät Anders Humlum ja Emilie Vestergaard Chicagosta ja Kööpenhaminasta toteuttivat laajan, noin 100 000 tanskalaisen vastaajan parissa tehdyn tutkimuksen, jonka tarkoituksena oli selvittää ChatGPT:n käyttöä ja sen vaikutusta työn tuottavuuteen.

Tutkimuksessa oli mukana 11 ammattiryhmää, jotka yhdessä kattavat noin 21 % Tanskan työvoimasta.  Tutkitut ammattiryhmät olivat kirjanpitäjät, asiakastukiasiantuntijat, talousasiantuntijat, HR-ammattilaiset, IT-tukiasiantuntijat, toimittajat, lakimiehet, markkinointiasiantuntijat, toimistovirkailijat, ohjelmistokehittäjät ja opettajat. Näiden ammattiryhmien välillä tekoälyn käyttöönottoprosentti vaihteli talousasiantuntijoiden 34 % ja ohjelmistokehittäjien 79 % välillä.

Toistaiseksi päätös tekoälyn käyttämisestä on tyypillisesti ollut jokaisen työntekijän itsenäinen valinta. Yritykset voisivat tehdä enemmän helpottaakseen ja vauhdittaakseen tekoälyn käyttöä tarjoamalla tukea ja koulutusta tekoälyn hyödyntämiseen. Erityisesti vähemmän kokemusta ja asiantuntemusta omaavat työntekijät saattavat tarvita lisäapua hyötyäkseen generatiivisesta tekoälystä.

Humlumin ja Vestergaardin tutkimus paljasti myös merkittäviä eroja sukupuolten välillä. Naiset käyttävät ChatGPT:tä noin viidenneksen vähemmän todennäköisesti kuin miehet samassa ammattiryhmässä. Naisille kohdennettu koulutusohjelma voisi auttaa kaventamaan merkittävää eroa sukupuolten välillä.

Monet tutkimukseen osallistuneista ilmoittivat, etteivät pyri tehtäviä vaihtamalla lisäämään sellaisten tehtävien suorittamista, joissa ChatGPT voi säästää aikaa. Tämä ilmiö oli erityisen selvästi havaittavissa opettajien keskuudessa, mikä tutkijoiden mukaan viittaa siihen, että lisätäkseen tuottavuutta, yritysten tulisi suunnitella ja järjestää työtehtävät uudelleen huomioiden tekoälyn tarjoamat mahdollisuudet ja rajoitteet. Tekoälyn avulla säästetty aika voi silloin auttaa kasvattamaan työn tuottavuutta ja yrityksen tulosta.

Lähteet:

What happened to the artificial-intelligence revolution? (economist.com)

The Adoption of ChatGPT by Anders Humlum, Emilie Vestergaard :: SSRN

Henry Scheinin
Johtava konsultti, Partner

Lue lisää tekoälystä:

Intranet tehostaa viestintää ja yhteistyötä

17.7.2024

Intranet parantaa viestintää, tukee yhteistyötä ja vahvistaa organisaatiokulttuuria, tarjoten tehokkaat työkalut tiedonhallintaan ja jatkuvaan osaamisen kehittämiseen.

Intranet on olennainen työkalu organisaatioille sen keskittäessä viestinnän, tiedonhallinnan ja yhteistyön yhteen alustaan, parantaen näin tehokkuutta ja työntekijöiden sitoutumista.

Intranetin roolin tärkeys organisaatioiden päivittäisessä toiminnassa on kasvanut merkittävästi hybridi- ja etätyön yleistyttyä viime vuosien aikana. Hyvin suunniteltu intranet toimii keskeisenä viestinnän ja yhteistyön alustana, joka auttaa organisaatioita pitämään työntekijät yhteydessä ja sitoutuneina, riippumatta heidän sijainnistaan.

Intranet tuo helppokäyttöisyyttä, yhteisöllisyyttä ja tehokkuutta työskentelyyn

Microsoft SharePointin viestinnällisen intranetin helppokäyttöinen ja intuitiivinen käyttöliittymä tekee siitä erittäin käyttäjäystävällisen. Käyttäjät löytävät helposti tarvitsemansa tiedot, kuten uutiset ja ohjeistukset, mikä parantaa työntekijöiden tyytyväisyyttä ja helpottaa uusien toimintatapojen omaksumista.

Yhteisöllisyyttä ja viestintää tukevat toiminnot, kuten sosiaalisen median syötteet, keskustelu- ja kommentointimahdollisuudet sekä blogit, lisäävät vuorovaikutusta ja yhteisöllisyyttä. Tämä luo yhteenkuuluvuuden tunnetta myös etätyötä tekevien keskuudessa.

Dokumenttien hallinta ja tehokas hakutoiminto ovat keskeisiä intranetin ominaisuuksia. SharePoint-pohjainen intranet tarjoaa monipuoliset työkalut dokumenttien versiohallintaan ja tiedon nopeaan löytämiseen, mikä tehostaa työskentelyä ja varmistaa ajantasaisen tiedon saatavuuden.

Jatkuva päivitettävyys ja skaalautuvuus varmistavat, että intranet mukautuu organisaation tarpeisiin. Uusien sivujen ja osioiden luominen on helppoa, mikä pitää sisällön ajankohtaisena ja järjestelmän skaalautuvana organisaation kasvaessa.

Microsoft Viva Connections yhdistää intranetin Teamsiin

Microsoft Viva Connections tuo intranetin suoraan Microsoft Teams -ympäristöön. Viva Connections -sovelluksen avulla käyttäjät pääsevät helposti intranetin etusivulle suoraan Teamsin käyttöliittymästä.

Tämä integrointi mahdollistaa työntekijöille pääsyn tärkeisiin uutisiin, ohjeisiin ja resursseihin ilman, että heidän tarvitsee vaihtaa sovellusta. Viva Connections parantaa viestintää ja yhteistyötä, sillä se tuo intranetin keskeiset toiminnot ja sisällöt osaksi päivittäistä työskentelyä Teamsissä.

Mikro-opinnot osana intranetiä

Mikro-opinnot ovat lyhyitä ja ytimekkäitä oppimismoduuleja, jotka tukevat jatkuvaa oppimista ja ammatillista kehittymistä.

Organisaatiot voivat integroida mikro-opinnot osaksi intranetiä SharePointin ja Microsoft Viva Learning -sovelluksen avulla. Viva Learning keskittää oppimisen ja osaamisen kehittämisen Teamsiin, mahdollistaen oppimissisältöjen helpon jakamisen ja suosittelemisen.

Mikro-opintojen avulla työntekijät voivat kehittää osaamistaan ajasta ja paikasta riippumatta, mikä tukee organisaation oppimiskulttuuria ja parantaa työntekijöiden sitoutumista.

Intranet organisaatioviestinnän ja hybridityön tukena

Intranet parantaa sisäistä viestintää ja tiedonkulkua, mikä vähentää virheellisten tietojen leviämistä ja parantaa päätöksenteon laatua. Kaikki työntekijät pysyvät ajan tasalla tärkeistä uutisista ja muutoksista.

Huolellisesti suunniteltu ja säännöllisesti päivitettävä intranet osana organisaation viestintää tukee hybridityötä ja etätyöntekijöitä, mahdollistaen työnteon ajasta ja paikasta riippumatta. Tämä on erityisen tärkeää nykyaikaisessa työelämässä, jossa etätyö on yhä yleisempää.

Intranet tehostaa työntekoa tarjoamalla kaikki tarvittavat tiedot ja työkalut yhdessä paikassa. Tämä vähentää ajan hukkaa tiedon etsimiseen ja mahdollistaa keskittymisen varsinaiseen työtehtävään, mikä lisää tuottavuutta ja parantaa työn laatua.

Viestintää ja yhteistyötä tukeva intranet vahvistaa organisaatiokulttuuria edistämällä yhteisiä arvoja ja luomalla yhteenkuuluvuuden tunnetta. Avoin ja läpinäkyvä viestintä parantaa organisaation ilmapiiriä ja työntekijöiden hyvinvointia.

Intranet tukee strategisten tavoitteiden saavuttamista tarjoamalla helposti saatavilla olevan tiedon ja resurssit, jotka auttavat työntekijöitä saavuttamaan organisaation tavoitteet. Tarvittaessa se tukee myös projektinhallintaa, raportointia ja seurantaa, mikä parantaa organisaation kykyä reagoida muutoksiin.

SharePoint Premium älykkääseen tiedonhallintaan

SharePoint Premium on suunniteltu organisaatioille, jotka tarvitsevat tekoälypohjaisia, edistyksellisiä ominaisuuksia ja toimintoja perinteisen SharePoint Onlinen lisäksi.

Automatisoidut työnkulut vähentävät manuaalisen työn määrää, mikä parantaa tehokkuutta ja vähentää virheitä. Edistyksellinen dokumenttien hallinta, kuten versiohallinta ja metatietojen hallinta, tehostaa yhteistyötä ja helpottaa tiedon jakamista.

SharePoint Premiumin sisältämät tekoälypohjaiset ominaisuudet, kuten sisällön prosessointi ja optinen merkintunnistus (OCR), mahdollistavat älykkään tiedon poimimisen ja käsittelyn, mikä tehostaa tiedonhallintaa ja prosessointia entisestään.

Automaattinen sarakkeiden täyttöominaisuus auttaa lisäämään dynaamisesti uuden sarakkeen dokumenttikirjastoon ja käyttää tekoälyä löydettyjen arvojen automaattiseen täyttämiseen.

Lisäksi SharePoint Premiumin parannettu tietoturva ja vaatimustenmukaisuusominaisuudet varmistavat arkaluonteisten tietojen suojan ja noudattavat tietosuoja- ja turvallisuusstandardeja. Tämä tekee SharePoint Premiumista ihanteellisen ratkaisun edistykselliseen ja turvalliseen tiedonhallintaan, mikä parantaa organisaation kykyä reagoida muuttuviin tilanteisiin ja tarpeisiin.

Keskisuomalainen tehostaa toimintaansa Solu Digitalin avulla

Keskisuomalainen, yksi Suomen johtavista mediakonserneista, on hyödyntänyt intranet-ratkaisuja parantaakseen sisäistä viestintää ja työntekoa.

Keväällä 2023 Keskisuomalainen otti käyttöön SharePointin viestinnällisen intranetin osana Microsoft 365 -alustaa, mikä mahdollistaa paikkariippumattoman työskentelyn hajautetussa organisaatiossa. Intranetin avulla työntekijät voivat helposti jakaa tietoa ja pysyä ajan tasalla yrityksen uutisista ja ohjeista.

Keskisuomalaisen tietohallintojohtaja Lasse Palminen korostaa paikkariippumattoman työskentelyn merkitystä yritykselle, joka toimii hajallaan eri toimipisteissä ympäri Suomea.

Microsoft 365 -alustan avulla Keskisuomalainen on pystynyt keskittämään IT-palvelunsa ja hyödyntämään monipuolisia ratkaisuja, kuten Power BI -raportointia, Power Platform -automatisointeja  ja projektinhallintatyökaluja intranetin lisäksi.

Keskisuomalaisen tietohallintojohtaja Lasse Palminen

Lasse Palminen toteaa, että Solu Digital on strateginen kumppani, joka on auttanut Keskisuomalaista pysymään aikataulussa ja budjetissa. Yhteistyön ansiosta Keskisuomalainen on voinut ottaa käyttöön uusia ratkaisuja nopeasti ja ketterästi, mikä on parantanut organisaation tehokkuutta ja tiedonkulkua.

Hyvin suunniteltu intranet parantaa koko organisaatiota

Hyvin suunniteltu intranet parantaa koko organisaatiota tarjoamalla keskitetyn alustan viestintään, tiedonhallintaan ja yhteistyöhön. Se varmistaa, että ajantasainen tieto on helposti saatavilla, mikä parantaa tehokkuutta, vähentää väärinkäsityksiä ja tehostaa päätöksentekoa.

Mobiilialustalla toimiva intranet tukee hybridityötä tarjoamalla pääsyn kriittisiin tietoihin ja työkaluihin missä ja milloin tahansa. Intranet vahvistaa organisaatiokulttuuria, edistää yhteistyötä ja lisää yhteisöllisyyttä.

Lisäksi se mahdollistaa työntekijöiden jatkuvan oppimisen ja osaamisen kehittämisen mikro-opintojen avulla, mikä parantaa työntekijöiden sitoutumista ja organisaation kokonaistehokkuutta.

SharePoint-pohjainen intranet tarjoaa monipuoliset ja skaalautuvat ratkaisut, jotka mukautuvat organisaation tarpeisiin ja tukevat sen kasvua ja kehittymistä.

Marko Koskela
Kaupallinen johtaja

Microsoftin työkalut OKR-mallin mukaiseen projektityöskentelyyn

19.6.2024

Microsoftin projektityökalujen (Project for the Web ja Microsoft Planner Premium-ominaisuuksilla) Tavoitteet-ominaisuus tukee OKR-mallia erinomaisesti ja auttaa saavuttamaan strategiset tavoitteet.

OKR (Objectives and Key Results) -malli mahdollistaa strategisten tavoitteiden tehokkaan ohjaamisen. Microsoftin projektityökalut Project for the Web ja Planner Premium -ominaisuuksilla tarjoavat erinomaista tukea OKR-mallin toteuttamiseen.

Näiden työkalujen avulla organisaatiot voivat käytännössä toteuttaa strategiansa, jolloin jokaisen tiimin ja työntekijän toiminta kytkeytyy suoraan yhteisesti asetettuihin tavoitteisiin.

Tavoitteiden asettaminen

Kun olet luonut uuden suunnitelman Microsoftin projektiympäristössä, voit lisätä sille tavoitteita Tavoitteet-näkymässä.

Esimerkissä käsitellään uuden tuotteen lanseerausprojektia, jolle asetetaan tavoitteeksi ”Kasvattaa verkkosivujen ja sosiaalisen median liikennettä 50 % lanseerauskampanjan aikana”. Tämän tavoitteen tueksi voidaan sitten liittää projektin tehtävät, jotka edistävät sen saavuttamista.

Tavoitteiden tarkastelu muissa näkymissä

Taulu-näkymässä tehtävät voidaan ryhmitellä tavoitteiden mukaan. Näin voidaan nähdä, kuinka tehtävät jakautuvat eri tavoitteiden kesken ja tunnistaa tehtävät, jotka eivät edistä tavoitteiden saavuttamista. Uusia tehtäviä voi lisätä tavoitteisiin ja tavoitteita voi muokata napsauttamalla niiden otsikkoa. Lisäksi tehtäviä voidaan suodattaa tarpeen mukaan.

Henkilöt-näkymässä tehtävät voidaan myös ryhmitellä tavoitteiden mukaan. Tämä helpottaa hahmottamaan, kuka vastaa mistäkin tavoitteesta ja varmistaa, että yhteydenotto kohdistuu oikeaan henkilöön.

Ruudukko-näkymässä Tavoite-sarake näyttää jokaisen tehtävän tavoitteen selkeästi. Tehtävärivejä voidaan suodattaa monipuolisesti, esimerkiksi edistymisen, prioriteetin tai tavoitteiden perusteella.

Microsoft Viva Goals -integraatio

Microsoft Viva Goals -sovelluksella voit luoda OKR-tavoitteita ja avaintuloksia sekä seurata niiden edistymistä. Sovellus voi hakea edistymistiedot suoraan projektitehtävistä, mikä vähentää manuaalisen työn tarvetta ja parantaa seurantatietojen ajantasaisuutta ja tarkkuutta.

Viva Goals -sovellus mahdollistaa tavoitteiden edistymisen visualisoinnin erilaisilla kaavioilla ja raporteilla, mikä helpottaa hahmottamaan kunkin tavoitteen tilannetta. Lisäksi sovellus tehostaa tiimien ja yksilöiden yhteistyötä tarjoamalla läpinäkyvän tavan seurata tavoitteiden edistymistä.

Ota yhteyttä ja selvitetään yhdessä miten Microsoftin projektityökalut voivat sujuvoittaa organisaationne projektinhallintaa ja parantaa yhteistyötä tiimien välillä!

Mikko Sorsa
Senior Consultant, Partner

Lue lisää:

Lataa projektinhallinnan opas

Lataa oppaamme projektien sujuvaan hallintaan ja helpota organisaatiosi projektityöskentelyä. Jätä yhteystietosi ja lähetämme oppaan sähköpostiisi.


Rakenna luottamusta ja menestystä virtuaalitiimeissä

24.5.2024

Sujuva työskentely virtuaalisessa ympäristössä toimivassa tiimissä edellyttää vahvoja viestintä- ja yhteistyötaitoja luottamuksen rakentamiseksi.

Virtuaalitiimissä työskentely voi olla haastavaa, varsinkin jos et ole tottunut kommunikoimaan ja tekemään yhteistyötä verkossa. Erityisesti luottamuksen ja kunnioituksen rakentaminen kollegoiden kanssa, jotka ovat viestintävälineiden päässä, edellyttää lisätaitojen kehittämistä.

Kuinka voit luoda luottamusta, suhdetta ja vastuullisuutta etäkollegoidesi kanssa? Kuinka voit varmistaa, että projektisi toimitetaan ajallaan ja laadukkaasti?

Tässä on viisi vinkkiä, joiden avulla voit rakentaa luottamusta ja menestystä virtuaalitiimeissä.

1       Aseta selkeät ja realistiset odotukset

Yksi onnistuneen virtuaalisen tiimityön avaintekijöistä on selkeät ja realistiset odotukset itseäsi ja tiimisi jäseniä kohtaan. Kaikkien tiimin jäsenten täytyy tietää, mitä tehtäviä priorisoida ja milloin työ pitää olla tehtynä. Helppo tapa varmistaa tämä on käyttää projektihallintatyökalua, jossa kaikki näkevät töiden statuksen.

Yhteinen käsitys siitä, mitä tiimin jäseniltä odotetaan, voi auttaa välttämään hämmennystä, turhautumista ja konflikteja. Se voi myös auttaa sinua seuraamaan ja arvioimaan edistymistäsi ja suorituskykyäsi sekä antamaan palautetta ja tunnustusta tarvittaessa.

Yhdessä sovitut ja noudatetut toimintatavat esimerkiksi tiimin sisäiseen viestintään, tehtävien hallintaan ja muihin päivittäistä työskentelyä edistäviin käytäntöihin auttavat kaikkia tiimin jäseniä toimimaan odotetulla tavalla.

2       Kommunikoi tehokkaasti ja usein

Usein ja tehokkaasti tapahtuva kommunikointi on olennainen tekijä luottamuksen ja menestyksen rakentamisessa virtuaalitiimeissä. Kommunikoimalla tehokkaasti ja usein voit rakentaa suhdetta, luottamusta ja läpinäkyvyyttä tiimisi jäsenten kanssa sekä edistää yhteenkuuluvuuden ja sitoutumisen tunnetta.

Tehokas kommunikointi tarkoittaa myös sopivan viestintätavan valitsemista kullekin tilanteelle, olipa kyseessä sähköposti, puhelin, chat tai videopuhelu. Pikaviestimet ovat hyviä reaaliaikaiseen viestintään, kun taas sähköposti sopii paremmin muodollisiin prosesseihin. Videopuhelut taas sopivat parhaiten arkaluontoisiin aiheisiin, kuten palautteen antamiseen. Virtuaalitiimeissä videopuhelu ainakin kerran viikossa rakentaa luottamusta ja yhteisöllisyyttä.

Varmista, että viestisi on selkeä, ytimekäs ja kunnioittava väärinymmärrysten ja väärien tulkintojen välttämiseksi. Pyri olemaan mahdollisimman aktiivinen ja vastaa viesteihin heti kun pystyt. Muista, että tekstipohjainen viesti ei välitä viestisi sävyä tai tarkoitusta – esimerkiksi hymiöt tuovat inhimillisyyttä viestintään niin lähi- kuin etäkollegoiden kanssa!

3       Tee yhteistyötä

Yhteistyön tekeminen tiimisi jäsenten kanssa on avainasemassa kaikissa virtuaalitiimeissä. Yhteistyöllä voit hyödyntää tiimisi vahvuuksia ja taitoja sekä luoda positiivisen ja tuottavan työympäristön.

Tiimin yhteisiä tavoitteita edistääksesi jaa ideoita, mielipiteitä, asiantuntemusta sekä palautetta avoimesti. Myös palautteen vastaanottaminen muilta on tärkeää.

Sujuvan yhteistyön voit varmistaa olemalla ennakkoluuloton ja joustava. Muista myös tukea tiimisi jäseniä sekä kunnioittaa heidän monimuotoisuuttaan ja näkökulmiaan. Lisäksi yhteistyötä edistävä asenne tarkoittaa valmiutta tehdä kompromisseja, neuvotella ja ratkaista konflikteja rakentavasti sekä välttää syyllistämistä, kritisoimista tai ongelmien välttämistä.

4       Tehosta virtuaalitiimin työskentelyä oikeilla työvälineillä

Oikeiden työkalujen käyttö auttaa rakentamaan luottamusta ja menestystä virtuaalitiimeissä. Valitse siis parhaat työkalut ja alustat tiimisi tarpeisiin ja varmista, että ne ovat luotettavia, turvallisia ja käyttäjäystävällisiä. Työkalujen tehokkaan käytön oppiminen sekä niiden ominaisuuksien ja toimintojen hyödyntäminen edistää sekä omien että tiimin yhteisten töiden tekemistä.

Voit esimerkiksi käyttää videoneuvotteluja kasvokkain tapahtuvaan vuorovaikutukseen, chat-sovelluksia epävirallisiin keskusteluihin ja pilvipohjaisia ohjelmistoja asiakirjojen jakamiseen ja muokkaamiseen.

Tietojen ja tiedostojen tallentaminen keskitetysti on edellytys sujuvaan virtuaalitiimin toimintaan, jotta kaikilla on pääsy niihin tarvittaessa. Muutokset tiedostoihin pitäisi tehdä suoraan jaettuun tallennustilaa, jolloin kaikille näkyy selvästi, kuka viimeksi latasi tai muokkasi tiedostoa ja miten.

Projektin- tai tehtävien hallintaohjelmisto pitää kaikki tiimin jäsenet kartalla tämänhetkisistä ja tulevista töistä. Myös jaetun kalenterin käyttö varmistaa, että kaikilla on yhtäläinen pääsy tietoon kokouksista, lomista, määräpäivistä ja muista tärkeistä tapahtumista.

5       Varmista sujuva virtuaalityöskentely kehittämällä taitojasi mikro-opiskelun avulla

Työskentely virtuaalitiimeissä digitaalisesti edellyttää omanlaisia vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, jotta yhteisiä tavoitteita ja oppimista voidaan edistää. Luottamuksen rakentaminen onnistuu osoittamalla vastuullisuutta ja arvostusta sekä antamalla palautetta taitavasti olemalla rehellinen ja avoin, mutta samalla ystävällinen.

Academy of Brainin alle 10 minuuttia kestävät mikrokurssit intranetissä tai Viva Learning -sovelluksessa auttavat sinua kehittämään virtuaalitiimissä työskentelyssä tarvittavia taitoja, kuten yhteistyötä, vuorovaikutusta ja luottamuksen rakentamista.

Tärkeimpien inhimillisten taitojen, kuten johtajuuden, kasvun ajattelutavan, henkisen hyvinvoinnin, yhteistyön ja vuorovaikutuksen sekä luottamuksen ja turvallisuuden kehittäminen onnistuu valmiin 50 mikrokurssin paketin avulla nopeasti ja sujuvasti.

Lue lisää: Kehitä osaamistasi työelämätaitojen mikro-opinnoilla

Marko Koskela
Kaupallinen johtaja

Microsoft Planner premium-ominaisuuksilla ja Copilot

2.5.2024

Microsoft Planner premium-ominaisuuksilla ja Copilot tehostavat projektinhallintaa, auttaen saavuttamaan tavoitteet nopeammin ja vaivattomammin.

Microsoft Plannerin premium-ominaisuudet yhdistävät Microsoftin arvostetun projektinhallintatyökalun parhaat puolet ja tekoälyn, tarjoten intuitiivisen ja saumattoman käyttökokemuksen. Voit hallita kaikkia tehtäviäsi keskitetysti, oli kyse sitten pienistä tehtävälistoista tai laajoista projekteista.

Plannerin premium-ominaisuudet mahdollistavat työskentelyn tiimisi tarpeiden mukaisesti, tarjoten monipuolisia malleja, näkymiä ja lähestymistapoja – tauluista ja listoista aikajanoihin ja sprintteihin.

Keväällä 2024 pääsemme tutustumaan Plannerin uusiin premium-ominaisuuksiin ja Copilotin mahdollisuuksiin käytännössä. Microsoft jatkaa ratkaisujensa kehittämistä lisäämällä uusia, käyttäjäpalautteeseen pohjautuvia ominaisuuksia ja toimintoja.

Teamsin uusi Planner -sovellus tarjoaa laajemmat mahdollisuudet

Kun luot uuden suunnitelman Teamsin uudistetussa Planner-sovelluksessa, voit valita perinteisen Planner-suunnitelman tai kattavamman Planner with premium features -suunnitelman (aiemmin nimeltään Project for the Web).

Plannerin premium-ominaisuuksien avulla voit hyödyntää tehtävien jakoa pää- ja alatehtäviin, monipuolista aikataulutusta, tehtävien linkitystä ja resurssien hallintaa sekä tarkentaa aikataulua Gantt-kaavion avulla.

Omat tehtävät -näkymä

Microsoft Plannerin ”Omat tehtävät” -näkymä tarjoaa kattavan yleiskuvan kaikista käyttäjän tehtävistä, mikä helpottaa päivittäisen ja viikoittaisen työn hallintaa. Tämä näkymä parantaa työtehoa tarjoamalla hakutoiminnot, jotka nopeuttavat tehtävien löytämistä ja hallintaa. Lisäksi se kokoaa tehtävät myös esimerkiksi merkityistä sähköposteista​.

Kuinka Planner premium-ominaisuuksilla ja Copilot voivat mullistaa työskentelytapasi

Microsoft Copilot on tekoälyavustaja, joka on suunniteltu tukemaan uusien suunnitelmien luomista, tavoitteiden asettamista, projektin tilan seurantaa ja muutoksiin reagointia projektin edetessä. Copilotin luonnollisen kielen komentojen ansiosta projektinhallinta on entistä helpompaa ja tehokkaampaa, antaen tiimillesi mahdollisuuden keskittyä olennaiseen.

Kuvittele tilanne, jossa projektipäällikön täytyy nopeasti luoda uusi projektiaikataulu useiden sidosryhmien kanssa. Copilot auttaa määrittelemään tehtäviä ja tarjoaa ehdotuksia projektin tehostamiseksi, mikä varmistaa, että voit sopeutua nopeasti muuttuviin tilanteisiin.

Sujuvampaa ja tehokkaampaa projektinhallintaa

Microsoft Plannerin premium-ominaisuudet yhdessä Copilotin kanssa luovat käyttäjäystävällisen ja älykkään yhdistelmän, joka tekee projektinhallinnasta sujuvaa ja tehokasta. Riippumatta siitä, toimitko pienessä yrityksessä tai suuressa organisaatiossa, nämä työkalut auttavat sinua saavuttamaan tavoitteesi nopeammin ja vaivattomammin.

Jäämme innolla odottamaan tilaisuutta esitellä Microsoft Plannerin premium-ominaisuuksien ja Copilotin tarjoamia uuden aikakauden projektinhallinnan ratkaisuja käytännössä.

Mikko Sorsa
Senior Consultant, Partner

Lue lisää:

Lataa projektinhallinnan opas

Lataa oppaamme projektien sujuvaan hallintaan ja helpota organisaatiosi projektityöskentelyä. Jätä yhteystietosi ja lähetämme oppaan sähköpostiisi.


Microsoft Project Server -tuki päättyy – mitä seuraavaksi?

2.5.2024

Microsoftin tuki Project Server -sovellukselle päättyy. Sen korvaava Microsoftin uusi projektiympäristö hyödyntää tehokasta Power Platform -arkkitehtuuria ja automaatiota.

Microsoft Project Server on helpottanut projektinhallintaa virtaviivaistamalla prosesseja, tehostamalla yhteistyötä ja tukemalla projektin tilannetietoon perustuvaa päätöksentekoa.

Microsoft on päättämässä työkalun tuen julkaisemansa aikataulun mukaan. Project Server 2019 -tuki loppui vuoden 2024 alussa ja pidennetyn jakson päättymispäivä on 14. heinäkuuta vuonna 2026.

Aiemmin Microsoft ilmoitti Project Onlinen tuen loppuvan myös, mutta tällä hetkellä päättymispäivää tuen osalta ei ole julkaistu. Microsoft kuitenkin rohkaisee organisaatioita suunnittelemaan Project Onlinesta siirtymistä uuteen Plannerin premium-versioon mahdollisimman pian.

Siirtymistä toiseen työkaluun kannattaa siis alkaa suunnitella hyvissä ajoin.

Microsoft Project Server ja Project Online

Microsoft Project Server ja Project Online ovat vastanneet erilaisiin projektinhallinnan tarpeisiin, kuten projektitietojen keskittämiseen, resurssien tehokkaaseen allokointiin, projektisalkun hallintaan ja reaaliaikaiseen raportointiin.

Monipuoliset ominaisuudet ovat palvelleet käyttäjiään monien vuosien ajan, mutta yhä useammat organisaatiot ovat vaihtaneet luotetuista alustoista Microsoftin uusimpaan projektinhallinnan työkaluun, Microsoft Plannerin premium-versioon, aiemmin tunnettu nimellä Project for the Web.

Erityisesti suurten ja monimutkaisten projektien hallintaan soveltuvat Microsoft Project Server ja Project Online on joissakin tilanteissa koettu liian järeiksi organisaation tyypillisiin projektinhallinnan tarpeisiin.

Microsoftin uuden projektiympäristön myötä projektityö helpottuu ja nopeutuu:

  • Yksinkertainen ja intuitiivinen käyttöliittymä: Microsoft Planner premium-ominaisuuksilla tarjoaa käyttäjäystävällisen käyttöliittymän, jonka ansiosta se on helppokäyttöinen sekä satunnaisille käyttäjille että kokeneille projektipäälliköille.
  • Nopea käyttöönotto: Planner-sovelluksen premium-version avulla käyttäjät voivat aloittaa projektien suunnittelun nopeasti ilman monimutkaista ja aikaa vievää asennusta, mikä mahdollistaa nopean projektin käynnistämisen. Ympäristön voi sujuvasti konfiguroida organisaation tarpeisiin.
  • Yhteistyö: Integrointi Microsoft Teamsin ja muiden Office 365 -sovellusten kanssa helpottaa saumatonta yhteistyötä ja viestintää tiimin jäsenten välillä. Työtä voidaan myös automatisoida.
  • Kustannustehokkuus: Project for the Webin, eli nykyisen Plannerin premium-version lisenssimaksut ovat huomattavasti pienemmät kuin Project Serverin ja Project Onlinen; projektipäälliköille usein riittää Project Plan 1 -lisenssi (noin 9,40 €/kk), tai käyttötavoista riippuen Project Plan 3 -lisenssi (noin 28,10 €/kk), kun taas projektityöntekijät eivät tarvitse erillistä Project -lisenssiä.

Alla oleva taulukko vertailee vanhan Project Onlinen sekä uuden työkalun keskeisimpiä ominaisuuksia:

 Project OnlineProject for the Web / Planner Premium -ominaisuuksilla
Tuotteen elinkaariMicrosoft ei enää kehitä, tuotetuki päättymässäMicrosoft kehittää jatkuvasti paremmaksi
Projektin tehtävien suunnittelu ja aikataulutusMS Project -työasemaohjelmassa ja selaimessaSelaimessa / Teams-sovelluksessa
Salkkunäkymät ja projektilomakkeetSelaimessa ja Power BI -raporteillaSelaimessa ja Power BI -raporteilla
ResursointiMS Project -työasemaohjelmassa hyvin monipuolisesti. Lisäksi selaimessa  Selaimessa (karkean tason resursointi) / Teams-sovelluksessa
Teams-käyttöTeamsiin nettisivuja upottamallaTeamsin Planner-sovellus
Arkkitehtuuri, Integrointi ja automatiikkaTietoja voidaan lukea odata-haulla. Tietoja voidaan muokata kehittäjien toimesta. Prosesseja voidaan rajatusti automatisoidaTehokas Power Platform –arkkitehtuuri. Monipuolinen intergroitavuus (Dataverse) ja prosessien automatisointi (Power Automate)
Tehtävien edistymisen päivitysProjektityöntekijät voivat merkitä projektitehtäviään tehdyksi. Vaatii Project- lisenssin.Projektityöntekijät voivat merkitä projektitehtäviään tehdyksi. Ei vaadi Project- lisenssiä.
Tuntien kirjaaminenProjektityöntekijät voivat kirjata tuntinsa. Vaatii Project-lisenssin.Plannerissa ei ole tuntien kirjausta. Voidaan käyttää Solu Digitalin tuntikirjauslomaketta, mikä ei vaadi Project-lisenssiä.
Viva Goals -yhteensopivuusEi ole yhteensopivaIntegroituu Viva Goals -projekteihin

Microsoft Planner premium-versio ja Solu 365® -automaatiotyökalu keskitettyyn projektinhallintaan

Plannerin premium-version monipuoliset ja helppokäyttöiset ominaisuudet ovat yhdistettävissä Solu 365® -automaatiotyökaluun, joka tarjoaa kokonaisvaltaisen työkalun kaikkiin projektityöskentelyn tarpeisiin.

Uuden projektin perustiedot voidaan määritellä luontilomakkeella. Tällöin syntyy automaattisesti uusi Planner-projekti oheistietoineen.

Automatiikka voi tarvittaessa luoda mm. seuraavat asiat:

  • Uusi Planner-projekti tietyllä mallipohjalla
  • Uusi Teams-kanava halutulla rakenteella.
  • Dokumenttien kansiorakenne
  • Valmiit asiakirjamallit Word-, Excel- ja PowerPoint-tiedostoina esimerkiksi raporteille tai pöytäkirjoille, mikä varmistaa yhdenmukaisen työskentelyn koko organisaatiossa
  • Projektikohtaiset tuntikirjausrivit tuntikirjaussovellukseen
  • OneNote-muistiot

Solu 365® -automaatiotyökalulla luotujen projektien dokumentit sisältävät automaattisesti tarvittavat projekti- ja asiakirjakohtaiset metatiedot, mikä parantaa tiedon löydettävyyttä, hallittavuutta ja läpinäkyvyyttä.

Organisaation yhtenäisten käytänteiden mukainen projektinhallinta tehostuu ja nopeutuu Solu 365:n keskittäessä projektien hallinnan, projektiviestinnän, tuntikirjaukset ja resurssien hallinnan, raportoinnin sekä tiedon- ja dokumentinhallinnan yhteen paikkaan.

Solu 365 ja Microsoft Plannerin premium-versio yhdessä tarjoavat kokonaisvaltaisen ja helppokäyttöisen ratkaisun korvaamaan Microsoft Project Serverin ja Project Onlinen. Nopea ja kustannustehokas käyttöönotto tekee uuteen ratkaisuun siirtymisestä sujuvaa.

Ota yhteyttä minuun tai kollegoihini, mikäli sinulla on kysyttävää projektinhallinnan ratkaisuista!

Mikko Sorsa
Senior Consultant, Partner

Lue lisää:

Lataa projektinhallinnan opas

Lataa oppaamme projektien sujuvaan hallintaan ja helpota organisaatiosi projektityöskentelyä. Jätä yhteystietosi ja lähetämme oppaan sähköpostiisi.


Ajankäytön hallinnalla enemmän tuloksia ja vähemmän stressiä

10.4.2024

Hallitsemalla ajankäyttöäsi vähennät stressiä ja saat enemmän tuloksia aikaan. Lue blogistamme vinkit ja käytä aikasi tehokkaampaan työskentelyyn.

Onko sinulla kiire? Tuntuuko, että moni tärkeäkin asia jää tekemättä, kun työpäivä on täynnä palavereja, puheluita ja muita ad hoc -tyyppisiä asioita? Mitä asioille voi tehdä? Käyn tässä läpi monia tuttuja asioita, joista olen itse kokenut saavani hyötyä.

1       Mitä minun pitää saada aikaiseksi?

Pareton laki on monelle tuttu ja ajankäytön osalta sen voi tiivistää siten, että 20 prosenttia töistä muodostaa 80 prosenttia tuloksista. Näitä töitä tai tehtäviä voisi kutsua A-tehtäviksi ja ne ovat niitä, joiden perusteella minua ja tuloksiani arvioidaan. A-tehtäviin kuluu tyypillisesti aikaa 60–120 minuuttia kerrallaan ja niitä ei voi olla kovin montaa saman päivän aikana. Mitä ovat sinun A-tehtäväsi?

Sitten on seuraavaksi tärkeimpiä B-tehtäviä, joihin tyypillisesti kuluu aikaa 30–60 minuuttia. Kolmannen tason työt eli C-tehtävät ovat rutiineja, kuten laskujen tarkastus, sähköposteihin vastaaminen ja niin edelleen. Näihin kuluu 10–30 minuuttia kerrallaan. Usein ne ovat tehtäviä, jotka eivät tuota mitään lisäarvoa, mutta jotka on tehtävä jossain vaiheessa.

Aakkosissa tulee seuraavaksi D eli delegoitavat tehtävät. Ja lopuksi on E-tehtävät eli eliminoitavat työt.

Aina kun mieleen tulee uusi tehtävä tai sinulle tarjotaan uusia töitä, ota tehtävälistasi esille.  Mieti mitä tehtävä sinulle edustaa ja priorisoi se tärkeyden ja työmäärän mukaan.

Mutta eihän elämä ihan näin helppoa ole. Aina on myös niin sanottuja pakollisia tehtäviä, jotka pitää hoitaa, jotta kollegasi voi jatkaa omaa työtään. Usein nämä työt kannattaa hoitaa heti alta pois ja toisaalta työpäivään on varattava aikaa, että nämäkin ehtii hoitamaan.

2       Työn keskeyttäjät

Aikavarkaat keskeyttävät ajatusprosessin ja tehokkuus kärsii, kun joutuu uudelleen orientoitumaan käsillä olevaan työhön. Torju aikavarkaat ja mieti miten voit ennalta ehkäistä keskeytyksiä. Seuraavassa esitän muutamia vinkkejä.

”Rikollisten” toimintatapojen tunteminen on tärkeää. Jos puhelut jatkuvasti keskeyttävät työsi, tarkastele millaisia puhelut ovat ja kuka niitä soittaa. Saattaa olla, että kollegasi on tottunut soittamaan ja kysymään sinulta sen sijaan, että itse etsisi tai miettisi vastauksen. Opettele olemaan vastaamatta kysymykseen puhelussa, vaan lupaa palata myöhemmin, ja voit myös toimittaa vastauksesi hitaamman kanavan kautta, esimerkiksi sähköpostitse. (Tosin en juurikaan kannata sisäisiä meilejä.) Aikavaras saattaa huomata, että toimintatapa ei enää toimi ja lopettaa puhelut.

Toisaalta asetamme itsellemme turhaan työn keskeyttäviä ilmoituksia ja hälytyksiä. Sähköposti-ilmoitukset tai muut näytön laitaan tulevat ilmoitukset keskeyttävät tai häiritsevät ajatusprosessia. Teamsissä on Älä häiritse -tila, jolloin puhelut tai viestit eivät tule läpi ja puhelin voi myös olla äänettömänä.

Myös turhat kokoukset ja palaverit ovat aikavarkaita. Jos aikasi kuluu kokouksissa, mieti niiden tarpeellisuus ja kuinka ne tukevat sinun työsi tuloksellisuutta. Voi olla, ettei poissaolosi kokouksista ole mahdollista, tällöin voit yrittää kehittää kokousten tehokkuutta esimerkiksi agendan ja ajankäytön osalta.

3       Kalenteri työn suunnittelun tueksi

Usein aliarvioimme tehtäviin kuluvaa aikaa ja yliarvioimme kykyämme hoitaa ne. Kalenteroi työsi, ainakin edellä mainitut A- ja B-tehtävät. Kalenterilla lisäät oman työsi hallintaa. Mikäli lisäksi käytät värikoodeja kalenterimerkinnöille, esimerkiksi asiakastöille oma väri ja sisäisille palavereille oma, näet mihin aikasi kuluu ja voit kehittää ajankäyttöäsi tuloksellisemmaksi.

Kalenterin käyttö ja jakaminen työyhteisön sisällä lisää läpinäkyvyyttä ja mahdollistaa toimivamman arjen. Asiantuntijatyössä tehtävien listaaminen voi olla toimivaa, mutta on monesti myös stressaavaa, koska lista saattaa tuntua mahdottomalta toteuttaa tässä ja nyt.

Aikatauluttamalla tehtävät, huomioiden niille asetetut määräajat, olet mukana kehittämässä organisaatiotasi toimimaan resurssiviisaasti ja toteuttamaan lupaukset aikataulun mukaisesti.

4       Suunnittele työpäiväsi

Oletko aamuihminen vai tehokkaimmillasi iltapäivällä? Milloin pystyt parhaiten keskittymään vaativiin työtehtäviin? Suunnittele työpäivä energiatasojesi mukaan, mikäli se on mahdollista. Älä tunge kalenteria liian täyteen, sillä erilaiset pakolliset tehtävät ja muutokset muutoin sotkevat helposti päiväsi.

Asiantuntijatehtävissä 60/40-sääntö on toimiva: 60 prosenttisesti aikataulutettu päivä jättää tilaa muutoksille. Johtajalle sama sääntö toimii toisinpäin, sillä johtamistyössä muutoksia ja erilaisia yllätyksiä on vielä enemmän tarjolla.

5       Henkilöstön osaamisen kehittämisellä tehokkuutta työskentelyyn

Ajankäytön hallinta on taito, josta organisaation jokainen työtekijä hyötyy samalla kun organisaation toiminta kokonaisuudessaan tehostuu.

Työelämän taitoja kehittävien koulutuksien tarjoaminen henkilöstölle alle 10 minuutin kestoisina mikrokursseina tuo lukuisia etuja; työntekijöiden hyvinvointi paranee, yhteistyön tekeminen sujuvoituu ja työskentelyn tuloksellisuus lisääntyy. 

Tehosta työntekijöiden oppimista Academy of Brainin alle 10 minuuttia kestävien mikrokurssien avulla intranetissä tai Viva Learning -sovelluksessa. Valmis 50 kurssin paketti tarjoaa koulutuksia kehittämään tärkeimpiä inhimillisiä taitoja, kuten johtajuutta, kasvun ajattelutapaa, luottamusta ja turvallisuutta, henkistä hyvinvointia, itsensä johtamista sekä yhteistyötä ja vuorovaikutusta.

Lue lisää: Kehitä osaamistasi työelämätaitojen mikro-opinnoilla

Marko Koskela
Kaupallinen johtaja

L&T      

Copyright © 2024 Solu Digital