YHTEYS-
TIEDOT

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
09 3154 6677 info@soludigital.fi
Tiedonhallinnan tehokkaimmat ratkaisut

Solu Digital tarjoaa Microsoft-teknologiaan pohjautuvia ratkaisuja ja palveluita eri tarpeisiin.

Ota yhteyttä

Microsoft Viva Engage yhdistää työyhteisön

28.2.2023

Microsoft Viva Engage -sovellus työpaikan yhteisöille täydentää työntekijäkokemusta parantavien sovellusten Microsoft Viva -tuoteperhettä tuomalla työntekijät yhteen.

Microsoftin Viva-sovellukset auttavat organisaatioiden työntekijöitä työskentelemään paremmin, tukien osallistavan ja menestyvän työkulttuurin rakentamista osana Microsoft 365:n ja Microsoft Teamsin yhteistyö- ja tuottavuustyökaluja.

Viva Insights, Viva Topics, Viva Connections ja Viva Learning auttavat jäsentämään työpäivää ja muodostamaan uusia työrutiineja, löytämään omalle työlle merkitykselliset henkilöt ja tiedon helpommin sekä kehittämään omaa osaamista.

Toistaiseksi Viva-sovellukset ovat tukeneet työskentelyä yksilö- ja tiimitasolla, mutta Viva Engage -sovelluksen myötä työntekijäkokemuksen parantaminen laajenee kattamaan koko organisaation yhteisön.

Viva Engage on organisaation oma sosiaalinen media osana Microsoft Teamsia.

Se toimii Yammer-alustan päällä samalla periaatteella kuin Facebook ja LinkedIn: työntekijä voi päivittää kuulumisiaan omaan syötteeseensä ja kuulua työtä koskevan asian, harrastuksen tai muun kiinnostuksen kohteen ympärille luotuihin yhteisöihin. Koko organisaation kattavaan osaamiseen tukeutumalla vastaus kysymykseen löytynee helposti.

Yhteydenpitoa organisaation sisällä

Käyttäjän Viva Connections -yhteyshenkilöiden kuulumiset näkyvät Viva Engagessa ja uusia henkilöitä voi seurata sovelluksen ehdottamista työntekijöistä. Keskustelujen lisäksi muiden henkilöiden sisältöjä Storylines-välilehden syötteessä voi tykätä ja kommentoida, jonka ansiosta ammatillisen verkoston rakentaminen helpottuu ja yhteisöllisyyden tunne vahvistuu.

Viva Engagella johto voi esimerkiksi järjestää virtuaalisia tapahtumia, kiinnittää huomionarvoisia keskusteluja ja luoda tiedotepostauksia ajankohtaisista aiheista. Näistä ja muista aktiviteeteista tulee ilmoitukset Teamsiin, Outlookiin ja Viva Connectionsiin.

Facebookin tarinat- ja Instagramin reels-osioiden tapaan Viva Engagessa voi myös julkaista lyhyitä videoita tai kuvapostauksia stories-toiminnolla.

Sosiaalisen median kaltaisten toiminnallisuuksiensa avulla Viva Engage tarjoaa otollisen alustan luoda aidosti yhteisöllisyyden tunnetta ja osallistaa työntekijöitä ympäri maailmaa eri toimipisteissä ja kotikonttoreissa nykyajan etä- ja hybridityökulttuureissa.

Johdolle oma paikka yhteydenpitoon

Viva Engage tuo organisaation johdon myös lähemmäksi työntekijöitä Leadership Corner -osiolla, jossa johtajat voivat olla yhteydessä työntekijöihin, esitellä työntekijöiden resurssiryhmiä ja edistää kulttuuria keskustelujen, tarinapostausten, tapahtumien ja muiden kautta. Osiossa johtajat ja heidän edustajansa voivat edistää, yhdistää ja käynnistää aloitteita yhdestä paikasta.

Leadership Corner -osio esittelee myös uuden tapahtumatyylin Viva Engagessa nimeltä Ask Me Anything (AMA) -tapahtumat. Kysymys ja vastaus -tyyliset tapahtumat tuovat perinteiset, toimipaikassa lähikontaktissa pidettävät kokoontumiset virtuaalitapahtumiksi. Niihin voi osallistua äänestämällä, kyselytuokioilla ja GIF-tiedostojen sekä kuvien lähetystä tukevilla keskustelutoiminnoilla.

Pitkäaikaiset AMA:t toimivat hyvin johtajille, joilla on maailmanlaajuisesti hajautettuja tiimejä, joten jokaisella on mahdollisuus esittää kysymyksiä, äänestää muiden kysymyksistä ja saada vastauksia johtajiltaan. Virtuaalisten tapahtumien avulla johtajat näkevät mikä on tärkeää työntekijöille, vastata kysymyksiin ja varmistaa, että työntekijöillä on uusimmat tiedot silloin, kun he sitä eniten tarvitsevat.

Viva Engage -sovelluksella johtajat ja tiedottajat voivat luoda kampanjoita avainaloitteiden edistämiseksi tukemaan organisaation toiminnan tavoitteita. Kampanjat sisältävät oman kampanjasivun ja visuaalisen tavoitteen seurantatoiminnon edistymisen mittaamiseksi sekä mahdollisuuden esitellä tärkeimpiä sponsoreita ja antaa tunnustusta aloitteiden aktiivisimmille edistäjille. Kampanjat yhdistetään automaattisesti Leadership Corner -osioon.

Asiantuntemuksen hyödyntäminen Viva Engagessa

Answers-toiminto on tulossa uutena välilehtenä Viva Engageen Microsoft Viva- ja Viva Topics -lisenssiä käyttäville asiakkaille.

Uusi toiminto hyödyntää Viva Topicsia ja tekoälyä nostaen esiin ja yhdistäen työntekijöiden kysymyksiä vastauksiin ja asiantuntijoihin ympäri työyhteisöä organisaatiosiilojen yli. Answers tuo esiin samanlaisia kysymyksiä, joihin on vastattu, suosittelee aiheita ja asiantuntijoita, korostaa sopivimpia ratkaisuja sekä antaa tunnustusta kysymyksiin vastanneille ihmisille.

Uuden toiminnallisuuden avulla koko henkilöstö voi hyötyä kollektiivisesta tiedosta yhdessä paikassa.

Viva Engage korvaa Yammerin

Viva Engage toimii Yammerin alustalla ja täten korvaa Yammerin ilman häiriöitä palvelun käyttöön. Microsoft 365- ja Microsoft Viva -lisenssiä käyttävät asiakkaat saavat Teamsissa toimivan Viva Engagen käyttöönsä osana Viva-tuoteperhettä. Uuden sovelluksen käyttö ei aiheuta muutoksia nykyisten Microsoft 365 -asiakkaiden hinnoitteluun tai rajaa ominaisuuksien käyttöä.

Vuoden 2022 elokuun lopussa Viva Engage korvasi Teamsissa käytetyn Communities -sovelluksen. Maaliskuussa 2023 Viva Engage tulee korvaamaan myös Outlookissa käytetyn Communities -sovelluksen. Sovelluksen ulkonäkö muuttuu automaattisesti, eikä se edellytä käyttäjiltä mitään toimia.

Myös Yammerin mobiilisovellus päivittyy Viva Engage -sovellukseksi maaliskuussa 2023. Muutos edellyttää sovelluksen päivittämistä käyttäjiltä. Viva Engage on käytettävissä myös Teams-mobiilisovelluksen kautta.

Marko Koskela
Chief Commercial Officer, Partner

Tilaa uutiskirje

Tilaa kooste asiantuntija-artikkeleistamme suoraan sähköpostiisi.

L&T      

Copyright © 2024 Solu Digital