YHTEYS-
TIEDOT

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
09 3154 6677 info@soludigital.fi
Tiedonhallinnan tehokkaimmat ratkaisut

Solu Digital tarjoaa Microsoft-teknologiaan pohjautuvia ratkaisuja ja palveluita eri tarpeisiin.

Ota yhteyttä

Microsoft Viva Connections tuo intranetin Teamsiin

1.10.2021

Microsoft Viva Connections tuo intranetin suoraan Microsoft Teamsin yhteistyö- ja tuottavuusalustalle. Lue vinkit, miten otat Viva Connections -työpöytäsovelluksen käyttöön. Tätä juttua on päivitetty 1.10.2021 Viva Connections (Preview) -sovelluksen julkaisun jälkeen.

Microsoft Viva Connections -sovellus tuo intranetin suoraan Microsoft Teamsiin. Teamsin vasemmassa reunassa näkyvää kuvaketta klikkaamalla pääset suoraan intranetin etusivulle. Sovelluksen voi jokainen käyttäjä asentaa itselleen, tai tietohallinto voi julkaista sen kaikille käyttöön.

Intrasta kaikki löytävät oman työnsä kannalta kiinnostavat uutiset ja tärkeät sisällöt, kuten ohjeistukset, yritysesitykset ja toimintalinjaukset. Kaikki tarvittavat resurssit ovat helposti jokaisen työntekijän saatavilla.

Tehosta sisäistä viestintää intranetillä suoraan Teamsissä

Viva Connections -sovellus houkuttelee intranetin käyttäjiksi myös ne organisaation käyttäjät, jotka haluavat löytää kaiken tarvitsemansa tiedon Teamsista.

Viva Connections -sovellus Microsoft Teamsissa.
 1. Tuo tärkeitä sisältöjä saataville vaivattomasti
  • Viva Connections sisältää resurssivalikon, johon voi määrittää joko intran yleisen siirtymisvalikon tai tai vaihtoehtoisesti intran aloitussivuston siirtymisvalikon, jotka molemmat määritellään SharePointissa
  • Globaalit navigaatiolinkit voi kustomoida kohderyhmien mukaisesti, jolloin sisältö näytetään tietylle käyttäjäryhmälle.
  • Omat sivustot näkyvät kunkin käyttäjän omien valintojen mukaisesti. Tässä näkyvät seuratut sivustot.
  • Lisäksi sovellus näyttää Microsoft 365 -suosittelualgoritmien nostamia uutisia, Yammer-keskusteluja ja Stream-videoita. Nämä suositukset eivät ole muokattavissa. Suosittelualgoritmeista voit lukea lisää Delve-artikkelista.
 2. Selaa intraa Teamsissä
  • Sisältö, kuten esimerkiksi ohjeistukset, yritysesitykset, toimintalinjaukset ja muut työskentelyä tukevat dokumentit ja sivut, on selattavissa sovelluksessa.
  • Kun kaikki intran sisällöt ovat muutaman klikkauksen päässä Teamsistä, ei työn konteksti vaihdu eikä keskittyminen häiriinny.
 3. Hae tietoa, dokumentteja ja asiantuntijoita Teamsissä
  • Microsoft haun avulla on helppo löytää ja hyödyntää tietoa sekä kollegoiden asiantuntemusta.
 4. Jaa sisältöä ja tee yhteistyötä vaivattomasti
  • SharePoint-sivun yläreuna näyttää dynaamisesti asia- ja aihesisältöön liittyviä työkaluja, jotka auttavat työskentelemään yhdessä muiden kanssa, esimerkiksi jakamalla asiakirjoja ja sivuja.
  • Voit myös asettaa sivustoja seurantaan tai halutessasi avata sisällön selaimessa.
Dokumentit Microsoft 365 -hakutuloksissa

Miten saan Viva Connectionsin käyttöön organisaatiossani, kun en ole Microsoft 365 -käyttäjä?

Mikäli organisaatiossasi ei ole käytössä vielä Microsoft 365:n pilvipalveluita ajasta, paikasta ja laitteesta riippumattomaan työskentelyyn, pääset alkuun näin:

 • Päivitä dokumentinhallinta SharePoint Onlineen
  • Paranna organisaatiosi tiedon löydettävyyttä ja saatavuutta ottamalla käyttöösi tiimityön kannalta tärkeät ja merkitykselliset sisällöt, sovellukset ja muut resurssit
  • Tee sujuvaa yhteistyötä kollegoiden kanssa Office 365 -ohjelmilla, kuten Word, Excel ja PowerPoint Online.
 • Perusta koko organsiaation intranet SharePoint viestintäsivustoa käyttäen, määritä se keskussivustoksi ja organisaation pääsivustoksi (home site) seuraamalla yksityiskohtaisia ohjeita jäljempänä tässä artikkelissa
  • Modernit SharePoint-sivustot ja viestinnälliset sivustot ovat näytettävissä Viva Connections -sovelluksen avulla intranetin sisältöinä.
 • Perusta Yammer-yhteisöjä ja liitä ne osaksi intranettiä Yammer- verkko-osan avulla 
  • Auta ihmisiä löytämään toisensa ja yhdistämään voimavaransa sujuvan yhteistyön takaamiseksi.

Miten saan Viva Connectionsin käyttöön organisaatiossani Microsoft 365 -käyttäjänä?

Mikäli organisaatiossasi on jo käytössä Microsoft 365, Microsoft Viva Connections -työpöytäsovelluksen asentaminen ei ole vaikeaa.

 • Määrittele SharePoint-pääsivusto PowerShellillä SharePoint Administrator-roolissa
  • Pääsivusto avautuu aina, kun käyttäjä avaa Teamsissä Viva Connections -sovelluksen
  • Pääsivuston asettaminen SharePointin hallintaportaalissa on tulossa mahdolliseksi syksyllä 2021
 • Ota käyttöön globaali navigaatio ja määrittele navigaatiolinkit SharePoint-sivuston omistajana
 • Salli Viva Connections (Preview) -sovellus Teams Administrator roolissa Teamsin hallintakeskuksessa
 • Päivitä sisältöä ja linkkejä Viva Connections Dashboardiin, joka on luotu automaattisesti organisaation pääsivustolle Viva Connections (Preview) -sovelluksen toimesta
 • Hallitse Viva Connections -sovellusta ja kiinnitä se oletussovellukseksi Teamsiin
  • Edellisen vaiheen suorittamisen jälkeen työpöytäsovellus on kaikkien Teams-käyttäjien saatavilla
  • Voit hallita sovellusta kuten mitä tahansa muita sovelluksia Teamsin hallintakeskuksessa ja julkaista sen kaikille käyttäjille tai tietyille Microsoft 365 -ryhmille Teams-sovellusten jakelukäytännön avulla
  • Voit määrittää sovellukselle käyttöoikeuksia, jolloin vain tietyt käyttäjäryhmät voivat löytää sovelluksen Teamsin sovelluskatalogista.

Microsoft Viva Connections -sovelluksella intranet tehokäyttöön

Viva Connections mahdollistaa työntekijöille uudenlaisen työskentelykokemuksen, jossa yhdistyvät yksilölliset uutis- ja sisältösuositukset sekä tehokkaat hakutoiminnot tiedon ja asiantuntijoiden löytämiseksi helposti ja nopeasti.

Microsoft Viva Connections on nyt saatavilla julkisena Preview-versiona työpöytä- ja mobiilikäyttöön. Tätä kirjoittaessa tablettiversiota ei vielä ole, mutta sekin lienee pian saatavilla, samoin kuin sovelluksen tuotantoversio.

Viva Connections (Preview) -sovelluksen käyttöehdot, jotka ovat voimassa kunnes Microsoft julkaisee sovelluksen tuotantoversion, eivät sisällä mitään kummallisuuksia. Viva Connections (Preview) ei ole Microsoftin tuotetuen piirissä, kaikki ominaisuudet tarjotaan käyttöön sellaisena kuin ovat ja tietoa saatetaan siirtää, käsitellä ja tallentaa myös USA:n maaperällä.

Viva Connections desktop- ja mobiilisovellukset

Lue lisää mikä Microsoft Viva on ja sen hyödyt osallistavan sekä työntekijöiden tasapainoiseen työskentelyyn ja hyvinvointiin keskittyvän organisaatiokulttuurin rakentamisessa.

Henry Scheinin
Johtava konsultti, perustajaosakas

Vilma Lindell
Konsultti

Kysy lisää Microsoft Viva -käyttöönotosta asiantuntijoiltamme!

Tilaa uutiskirje

Tilaa kooste asiantuntija-artikkeleistamme suoraan sähköpostiisi.

L&T      

Copyright © 2024 Solu Digital