YHTEYS-
TIEDOT

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
09 3154 6677 info@soludigital.fi
Tiedonhallinnan tehokkaimmat ratkaisut

Solu Digital tarjoaa Microsoft-teknologiaan pohjautuvia ratkaisuja ja palveluita eri tarpeisiin.

Ota yhteyttä

Microsoft Project for the Web: raportointi Power BI:llä

17.9.2021

Artikkeli päivitetty 23.1.2023

Microsoft Project for the Web ja Power BI ovat jokaisen projektipäällikön tehotyökalut hallitsemaan ja raportoimaan projekteja. Niiden avulla kokonaiskuva hahmottuu paremmin, projektien seuranta helpottuu ja manuaalinen työ vähenee.

Microsoft Project for the Web (PfW) tarjoaa käytännönläheisen ja helppokäyttöisen työkalun tehokkaaseen projektinhallintaan. Monipuoliset toiminnallisuudet tehtävien aikataulutuksesta erilaisiin visuaalisiin näkymiin helpottavat ja nopeuttavat tiedon käsittelyä.

PfW:n käyttö Power Apps -käyttöliittymän kautta tuo lisää selkeyttä työskentelyyn kätevän projektiluettelon ja -lomakkeiden avulla. Useissa asiakasorganisaatioissa violettiteemainen Power Apps for Project -näkymä on otettu ahkerasti vakiintuneeseen käyttöön.

Microsoftin Project for the Web -ohjelma helpottaa ja selkeyttää projektinhallintaa myös raportoinnin näkökulmasta. PfW:ssä käytettyjen projektitietojen raportoiminen Microsoft Power BI -työkalun avulla on tehokasta tiedonkulun ja sujuvan työnteon kannalta.

Projektien raportointia Power BI:llä

Raportoimisen aloittaminen ja tietojen kytkeminen Project for the Webistä Power BI:hin on helppoa molempien työkalujen kuuluessa Microsoft 365 -ohjelmistopakettiin. Myös valmiita raporttipohjia on saatavilla.

Power BI -raportit selkeyttävät kokonaiskuvan hahmottamista.

Power BI -raportti antaa selkeän kokonaiskuvan esimerkiksi projektisalkun projektien tilanteesta. Raporttia voi suodattaa vaikkapa projektin valmistumisvaiheiden tai projektipäällikön mukaan. Raportin projektilinkkiä klikatessa avautuu linkistä kyseisen projektin tiedot Project for the Web -työkalussa.

Projektinhallinnassa usein käytäntönä on, että projektin ohjausryhmä kokoontuu kerran kuussa. Raportointipalaveria edeltävät hetket saattavat kulua ohjausryhmän PowerPoint tms. raportin tekoon, johon kerätään tietoa tehdyistä toimenpiteistä, projektiin liittyvistä riskeistä ja muista keskeisistä asioista. Aikaa saattaa kulua paljonkin tarvittavien tietojen hakuun ja käsittelyyn.

Power BI -raportti sen sijaan kertoo nopeasti projektin reaaliaikaisen tilanteen työkalun hakiessa tiedot automaattisesti. Yksittäisen projektin tilanteen voi saman tien tarkastaa raportilta, eikä projektipäällikön tarvitse enää luoda erillistä esitystä oman projektinsa tilanteesta.

Hyödynnä Power BI -malliraportteja

Power BI yhdistettynä Project for the Webiin on helppo ja vaivaton tapa esittää projektinhallinnan avaintietoja. Mikäli johto on kiinnostunut esimerkiksi strategisista projekteista, voi Power BI:ssä luoda määrämuotoisia raporttinäkymiä esittämään johdolle keskeisen ja tärkeän tiedon visuaalisesti.

Projektinhallinnan raportit ovat automaattisesti ajan tasalla sisältäen esimerkiksi tiedot myös uusista projekteista, projektipäälliköistä ja käytetyistä resursseista. Tämä helpottaa raporttien ylläpitoa organisaatiossa.

Project for the Web -ohjelmassa lisätyt projektit ja oheistiedot päivittyvät raporttiin automaattisesti.

Raportin eri osiot esittävät projektijohtamiseen liittyvää tietoa eri näkökulmista ja kontekstissa. Suosittelen tutustumaan niistä ainakin seuraaviin:

  • Projektisalkun raporttinäkymä (Portfolio dashboard) on kätevä työkalu projektijohdolle.
  • Projektit aikajanalla -raportin (Portfolio timeline) ero PfW:n roadmapin manuaaliseen rivien lisäykseen uusien projektien osalta on se, että raportille uudet projektit ilmestyvät automaattisesti.
  • Resursoinnin raporttinäkymän (Resource dashboard) kautta hahmottuu kuva organisaation projektiresurssien tilanteesta nopeasti ja kätevästi. Raportin avulla selviää tunnuslukujen viimeisin tilanne, ja mitkä ovat esimerkiksi talon suurimmat menossa olevat projektit tai mihin projekteihin on allokoitu eniten resursseja.
  • Resurssiliitosten raporttinäkymä (Resource assignments) kertoo projektien tilanteen henkilöittäin. Tiiminvetäjä voi vaikkapa katsoa jäsentensä resurssien allokointia. Resurssinäkymä on mahdollista liittää upotettuna myös Microsoft Teamsiin projektitiimin kanaviin välilehtenä.
  • Projektikorttinäkymä (Task overview) on kätevä tapa esittää tietyn projektin tunnusluvut tehtäväkohtaisella tasolla. Tyypillisesti projektin ohjausryhmällä on tietty projektikortti käytössä.
  • Tehtävät aikajanalla -raportti (Project timeline) esittää kaikki projektit tehtävätasolla. Myös yksittäisten projektien tehtävien tilanne on tarkasteltavissa raportissa. Kätevä aikajanavalitsin auttaa visualisoimaan tehtävien aikataulutusta.
Power BI -raportti auttaa projektien resursoinnin hallinnassa.
Power BI -raportit on helppo upottaa Teamsin kanavien välilehtiin osaksi muita työkaluja.

Projektitietojen Power BI -raporttien käyttö vaatii Project for the Web –lisenssin lisäksi Power BI -lisenssin.

 Lue lisää projektinhallinnan ratkaisuista:

Voit myös ottaa yhteyttä minuun tai kollegoihini, mikäli sinulla on kysyttävää projektinhallinnan ratkaisuista!

Mikko Sorsa
Senior Consultant, Partner

Lataa projektinhallinnan opas

Lataa oppaamme projektien sujuvaan hallintaan ja helpota organisaatiosi projektityöskentelyä. Jätä yhteystietosi ja lähetämme oppaan sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje

Tilaa kooste asiantuntija-artikkeleistamme suoraan sähköpostiisi.

L&T      

Copyright © 2024 Solu Digital