YHTEYS-
TIEDOT

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
09 3154 6677 info@soludigital.fi
Tiedonhallinnan tehokkaimmat ratkaisut

Solu Digital tarjoaa Microsoft-teknologiaan pohjautuvia ratkaisuja ja palveluita eri tarpeisiin.

Ota yhteyttä

Microsoft Project for the Web: Projektiluettelo ja projektilomake

29.6.2021

Artikkeli päivitetty 23.1.2023

Microsoft Project for the Web -ympäristön projektiluettelo- ja -lomaketoiminnallisuudet selkeyttävät projektien hallintaa.

Microsoft Project for the Web (PfW) on erittäin käytännönläheinen työkalu projektinhallintaan. Sen käyttö on helppo oppia nopeasti. PfW:n toiminnallisuudet tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet kokonaisvaltaiseen projektinhallintaan. PfW tarjoaa matalan kynnyksen työkalun projektiryhmäläisille roolista ja tehtävästä riippumatta.

PfW:n selkeät toiminnallisuudet, kuten tehtävien aikataulutus, tehtävien väliset riippuvuudet ja erilaiset visuaaliset näkymät tekevät tiedon käsittelemisestä helppoa ja nopeaa. Project for the Webin ”natiivi” vihreäteemainen käyttöliittymä kertoo selkeästi yksittäisen projektin aikataulusta ja etenemisestä. Sitä voidaan käyttää myös Teamsiin upotettuna, Project Appsin avulla.

Kuva: Microsoft Project for the Web auttaa seuraamaan projektin etenemistä. Selkeät näkymät auttavat ohjaamaan projektia ja reagoimaan mahdollisiin haasteisiin.

Power Apps -projektiluettelolla ja -lomakkeilla selkeyttä projektinhallintaan

Kun halutaan nähdä luettelo Project for the Web -projekteista, voidaan selaimessa avata Power Apps -sivu. Asiakkaidemme keskuudessa kyseinen violettiteemainen Power Apps -käyttöliittymä on osoittautunut suosituksi, koska se kokoaa kaikki tarvittavat tiedot näkyville. Tällöin yksi paikka riittää kaikkeen projektityöskentelyyn. 

Projektiluetteloon voidaan saada esiin halutut sarakkeet, kuten projektipäällikkö, vastuuhenkilöt, aikataulu ja projektin tila. Muitakin tarvittavia sarakkeita on helposti konfiguroitavissa käyttöön.

Projektiluettelon avulla esimerkiksi projektin omistaja näkee omien projektiensa tilanteen. Projektin tilannetietoja, kuten liikennevaloja, voidaan nopeasti muokata suoraan luettelossa.

Kuva: Microsoft Project for the Webin käyttöliittymä Microsoft Power Appsin puolella tarjoaa siistin ja selkeän projektiluettelonäkymän.
Kuva: Power Appsin löydät O365-sovellusvalikosta. Kun avaat Power App -sivun, valitse Project-ympäristö. Myöhemmillä kerroilla sille näkyy oma violetti kuvakkeensa O365-sovellusvalikossa.

Power Apps -projektilomakkeilla täydennystä tiedonkulkuun

Kun projektiluettelossa klikataan tiettyä projektia, nähdään tarkemmat tiedot projektilomakkeella. Lomakkeet ovat täysin mukautettavissa yrityksen projektikäytäntöihin soveltuviksi. Lomakkeelta löytyvät myös tutut Project for the Web -näkymät omilta välilehdiltään.Projektilomakkeella on tyypillisesti projektin yhteenveto- ja tilannetietoja, joita projektipäällikkö voi kätevästi päivittää. Mitä selkeämmässä muodossa avaintiedot esitetään, sen matalampi kynnys on projektilomakkeita käyttää. Tällöin projektiympäristöstä saadaan konkreettista hyötyä.

Kuva: Project for the Webin violetti puoli tarjoaa useimmissa asiakasorganisaatioissa selkeämmän ja siistimmän kokonaiskuvan yksittäisten projektien oheistiedoista.

Projektien raportit, raportointi ja automatisointi

Projektien tiedot ovat tallessa Microsoftin pilvessä, Dataversessä. Tietoja voidaan hakea esimerkiksi Power BI -raporteille Teamsiin. Tarvittaessa voidaan luoda Power Automate -työnkulkuja tukemaan tehokasta projektihallintaa. Tällöin esimerkiksi projektin perustaminen voidaan automatisoida tai projektin vastuuhenkilöt voivat saada ilmoituksia, muistutuksia tai hälytyksiä.

Project Plan 1 -lisenssi riittää

Edellä esiteltyjen Project for the Web sekä Power Apps -projektiluettelon ja -lomakkeen toiminnallisuuksien käyttäminen onnistuu edullisella Project Plan 1 -lisenssillä. Kerromme mielellämme tarkemmin lisensoinnista. 

Lue lisää projektinhallinnan ratkaisuista:

Ota yhteyttä minuun tai kollegoihini, jos haluat keskustella lisää projektinhallinnan ratkaisuista!

Mikko Sorsa
Senior Consultant, Partner

Lataa projektinhallinnan opas

Lataa oppaamme projektien sujuvaan hallintaan ja helpota organisaatiosi projektityöskentelyä. Jätä yhteystietosi ja lähetämme oppaan sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje

Tilaa kooste asiantuntija-artikkeleistamme suoraan sähköpostiisi.

L&T      

Copyright © 2024 Solu Digital