Projektipäällikköpalvelu – case VR Group

Intranet-projekti maaliin kokeneen projektipäällikön avulla

case VR

Uudistimme intranetimme ja sen alustaksi valikoitui Microsoft Office 365 Sharepoint Online. Tiesimme heti tarvitsevamme hankkeelle vahvaa SharePoint-osaamista omaavan vetäjän, sillä oman talon sisältä ei sen kaltaista osaamista löytynyt. Projektipäällikkö löytyi Solu Digitalista.

Intranetin merkitys kasvoi

Solu Digitalin projektipäällikkö ansaitsee erityiskiitoksen vankasta projektiosaamisestaan sekä SharePoint-asiantuntemuksestaan

Intranetin rakentaminen on iso ponnistus näin suuressa organisaatiossa, ja siihen liittyy lukemattomia niin teknologisia kuin intranetin sisältöön ja käyttöönottoonkin liittyviä kysymyksiä.

Aikaisemmin intranet tavoitti vain osan henkilöstöstämme. Pilvipalvelun myötä myös kentällä työskentelevä henkilöstö pääsee hyödyntämään intranetiä. Se kasvattaa intranetin merkitystä todella paljon.

Huolellinen roolitus tärkeää onnistumiselle

Kokonaisuudessaan projekti onnistui hyvin. Solu Digitalin projektipäällikkö ansaitsee erityiskiitoksen vankasta projektiosaamisestaan sekä SharePoint-asiantuntemuksestaan. Hän edisti myös kiitettävällä tavalla vuoropuhelua viestinnän ja it-yksikön välillä, sillä hänellä oli ymmärrystä molemmista maailmoista.

Kun projektissa on mukana useita osapuolia, roolit ja vastuualueiden rajapinnat kannattaa määritellä heti alussa mahdollisimman hyvin. Keskeistä on myös miettiä, minkälainen projektipäällikkö hankkeeseen tarvitaan; etsitäänkö tietyn osa-alueen osaajaa vai kokenutta ihmistä, joka johtaa kokonaisuutta ja pystyy pitämään aikataulut ja kustannukset hallinnassa. Lisäksi projektipäälliköllä täytyy toki olla palo asiaansa ja projektin läpiviemiseen.

Leena Linnamäki
Viestintäpäällikkö
VR Group

VR Group on monipuolinen, ympäristöystävällinen ja vastuullisesti toimiva matkustuksen, logistiikan ja infran palveluyritys. Kokonaisuudessaan Suomen valtion omistama konserni toimii pääasiassa kotimaassa, mutta sillä on toimintaa myös ulkomailla, erityisesti Venäjällä ja Ruotsissa. Konsernissa työskentelee noin 9 000 ammattilaista, ja sen liikevaihto vuonna 2014 oli 1 367,2 miljoonaa euroa.