Miten sovit resurssien käytöstä projekteissa kätevästi

Kun toimin projektipäällikkönä ja suunnittelen projektia, mielessäni on tiettyjä resurssitarpeita. Saatan esimerkiksi arvioida, että tarvitsen projektiini puolipäiväistä sovellusarkkitehtia kahden kuukauden ajaksi. Ja tarvitsen testaajaa noin 100 tunniksi. Kuinka voisin kätevästi neuvotella näistä resurssitarpeista tiimiesimiesten kanssa?
Kun käytössä on Project Professional 2016 ja Project Online, projektipäälliköt ja tiimiesimiehet voivat sopia keskenään resurssien käytöstä niin sanotun resurssien välityksen avulla.

resursointi1
Projektipäällikkönä voin lähettää välityspyynnön, jossa kerron resurssitarpeen.

resursointi2
Tiimiesimies voi kätevästi yhdestä paikasta vahvistaa henkilöidensä varauspyynnöt. Hän voi tarvittaessa tehdä varauspyyntöihin muutoksia sekä nimetä tekijän.

resursointi3
Tiimiesimies voi myös tarkastella kaikkien henkilöidensä kuormitustilannetta uuden ”Kapasiteetti ja välitykset -lämpökartta”-näkymän avulla.

resursointi4
Projektipäällikkönä saan tietää tiimiesimiehen vastauksen resurssipyyntööni. Tarvittaessa voin tehdä tarkennuksia. Kun välitysprosessi on valmis, projektipäälliköllä on lupa varata kyseinen resurssi projektin tehtäviin.

Lue lisää Project 2016:n uusista ominaisuuksista http://tinyurl.com/psalspg