Business Intelligence – case Kerava

Ketterä BI-sovellus ratkoi laskutushaasteet

Case Kerava

Solu Digital toteutti Keravan kaupungin tietotekniikan palvelukeskukselle ketterän ratkaisun laskutustiedon hallintaan Microsoft Business Intelligence -teknologian avulla.

Tuotamme ICT-palveluita kolmelle kunnalle, ja laskutuksemme perustuu siihen, miten kunnat eri palveluita käyttävät. Hallittava tietomäärä on varsin suuri, sillä pelkästään hallinnoimiamme työasemia on tuhansia. Kun tieto vielä löytyy eri järjestelmistä ja eri töihin liittyviä kustannuspaikkoja on satoja, laskutustiedon ylläpitäminen on ollut tähän saakka varsin työlästä.

Aikaisemmin tieto kerättiin manuaalisesti eri järjestelmistä Excel-taulukoihin ja niistä edelleen laskutukseen. Nyt eri lähdejärjestelmissä oleva tieto kerätään automaattisesti ja siirretään keskitetysti laskutustiedostoon Business Intelligence -työkaluihin perustuvan ratkaisun avulla. Tämä vähentää työhön kuluvaa aikaa ja inhimillisten virheiden mahdollisuutta merkittävästi.

Ketterä toteutus – nopeita tuloksia kohtuuhintaan

BI-hanke Solu Digitalin kanssa oli erinomainen esimerkki siitä, miten tavallisilla työvälineillä voidaan nykyään tehdä ketterästi varsin monimutkaisiakin toteutuksia.

Ennen tätä kevättä laskutustiedon keräämiseen liittyvät haasteet olivat olleet meillä pöydällä pitkään, mutta tarjotut ratkaisut olivat osoittautuneet varsin hintaviksi. Isojen järjestelmien uusiminen kokonaisuudessaan on helposti kymmenien tuhansien eurojen investointi ja aikaa pitää varata vuositolkulla.

BI-hanke Solu Digitalin kanssa oli kuitenkin erinomainen esimerkki siitä, miten tavallisilla työvälineillä voidaan nykyään tehdä ketterästi varsin monimutkaisiakin toteutuksia. Projektiin kului kaikkinensa vain pari kuukautta ja kustannukset jäivät kohtuullisiksi.

Lukuisia jatkosovellutusmahdollisuuksia

BI-sovellukset ovat nykypäivää. Niiden mahdollisuuksiin kannattaa ehdottomasti tutustua ja käyttää apuna yrityksiä, jotka osaavat niitä hyödyntää. Yhteistyö Solu Digitalin kanssa sujui erittäin hyvin ja joustavasti. Uskon, että käytämme eri BI-ratkaisuja jatkossakin tiedon kokoamiseen, siirtämiseen ja jalostamiseen.

Ari Sainio
Vt. liikelaitoksen johtaja
Keravan kaupungin tietotekniikan palvelukeskus

Keravan kaupungin tietotekniikan palvelukeskus -liikelaitos toimii asiakaskuntiensa IT-palveluiden
tuottajana ja yhteishankintayksikkönä. Palvelukeskus tarjoaa asiakkailleen kustannustehokkaita perustietotekniikan infraratkaisuja ja tietojärjestelmiä sekä työasemanhallinta-, konesali-, tietoliikenne- ja tietoturvapalveluita.